logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Νίκη ψυχής ο Ολυμπιακός!
 17/9/2021

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-1 της Αντβέρπ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον Δ΄όμιλο της διοργάνωσης. Ελ Αραμπί (52΄) και Ρέαμπτσιουκ (87΄) τα γκολ των "ερυθρόλευκων", είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Σαμάτα στο 75΄για την Αντβέρπ...

O Ολυμπιακός επικράτησε με σκορ 2-1 της Αντβέρπ στην 1η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στην διοργάνωση.

Στο 37' ο Αραμπί βρήκε με το πόδι την μπάλα, της άλλαξε πορεία και την έστειλε στα δίχτυα, αλλά μετά τον έλεγχο της φάσης από το VAR, το γκολ ακυρώθηκε διότι ο διεθνής επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 52' ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0! Ο Ελ Αραμπί αξιοποίησε τη σέντρα του Καμαρά από δεξιά και με καταπληκτική κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο 74' η Αντβέρπ ισοφάρισε 1-1. Ο Μπενσόν έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Σαμάτα με κεφαλιά πρόλαβε τον Καμαρά και σκόραρε στο δεύτερο δοκάρι για να παγώσει το "Καραϊσκάκη".

Η λύτρωση για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 87΄με φοβερή γκολάρα του Ρέαμπτσιουκ. Ο Βρουσάι βρήκε με εξαιρετική πάσα τον Μολδαβό και ο τελευταίος με ασύλληπτο σούτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1 για τους "ερυθρόλευκους".

Η Αντβέρπ τελείωσε τον αγώνα με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπατάγιε. Στο άλλο ματς του ομίλου Άϊντραχτ Φρανκφούρτης και Φενέρμπαχτσε αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
(Π. Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (76' Βαλμπουενά), Μ. Καμαρά (81' Κούντε), Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (81' Βρουσάι), Αραμπί (88' Μπα), Ονιεκούρου (81' Τικίνιο).

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μπράιαν Ρίσκε): Μπουτέζ, Μπατάγιε, Ντε Λαέτ, Αλμέιδα, Μπούτα, Ναϊνγκολάν (67' Γκέρκενς), Φίσερ, Μιγιόσι (67' Μπενσόν), Σαμάτα, Βερστρέτε, Φρέι (79' Έγκεσταϊν).