logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

F1: Έγραψαν ιστορία Νόρις και Ράσελ!
 25/9/2021

Ο Λάντο Νόρις (McLaren) έγραψε την πιο λαμπρή σελίδα της καριέρας του στην Φόρμουλα Ένα καθώς πήρε την πρώτη θέση στις κατατακτήριες δοκιμές στο Γκραν Πρι της Ρωσίας και θα ξεκινήσει από την pole position στον αγώνα της Κυριακής...

O Νόρις κινήθηκε σε χρόνο 1:41.993 και διέλυσε τον ανταγωνισμό καθώς εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι η πίστα άρχισε να στεγνώνει μετά από βροχή, έβαλε μαλακά λάστιχα και πρόλαβε να τα φέρει στην σωστή θερμοκρασία, κάτι που δεν κατάφερε η Mercedes με τους Χάμιλτον (4ος) και Μπότας (7ος).

Από την 2η θέση θα εκκινήσει ο Κάρλος Σάινθ με Ferrari ενώ από την 3η θέση θα εκκινήσει ο εκπληκτικός Τζορτζ Ράσελ με Williams Mercedes. Νόρις, Σάινθ και Ράσελ διέλυσαν τις στοιχηματικές εταιρείες και η τριάδα αυτή ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς.

Από την 5η θέση θα εκκινήσει ο Ντάνιελ Ρικάρντο με Mc Laren και από την 6η θέση θα ξεκινησει ο ζωντανός θρύλος Φερνάντο Αλόνσο με Apline Renault. O Μπότας όπως προαναφέραμε πήρε την 7η θέση ενώ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Λανς Στρολ (Aston Martin), Σέρχιο Πέρεζ (Red Bull Racing) και Εστεμπάν Οκόν (Apline).

O προπορευόμενος της βαθμολογίας Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) θα ξεκινήσει από την τελευταία θέση λόγω αλλαγής κινητήρα ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Τσαρλς Λεκρέκ που θα εκκινήσει από την 15η θέση με την Ferrari του.