logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Ούσικ!
 26/9/2021

Ο Αλεξάντερ Ουσίκ νίκησε τον Άντονι Τζόσουα και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών...

Ο αγώνας μεταξύ δύο Ολυμπιονικών πρωταθλητών το βράδυ της Κυριακής, του Ουκρανού Oleksandr Usyk και του Βρετανού Anthony Joshua, ολοκληρώθηκε με ομόφωνη απόφαση: ο Usyk κέρδισε και έγινε κάτοχος των ζωνών WBA (Super), WBO, IBF και IBO.

Ο Αλέξανδρος έγινε ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής και ο τρίτος πυγμάχος στην ιστορία, μετά τους Έβαντερ Χόιλφιλντ και Ντέιβιντ Χέι, οι οποίοι κατέκτησαν τους τίτλους βαρέων και βαρέων βαρών.

Στην καριέρα ενός Ουκρανού πυγμάχου, ο σημερινός αγώνας είναι η 18η νίκη, στο επαγγελματικό δαχτυλίδι παραμένει αήττητος. Ο Τζόσουα υπέστη δεύτερη ήττα. Ο αγώνας έγινε στο Λονδίνο, στο νέο γήπεδο της Tottenham Football Club στο Λονδίνο.

Στα πρώτα λεπτά, η δύναμη των Βρετανών και η ταχύτητα του Ουκρανού συγκλίνουν. Η αναγνώριση του Usik ήταν αρκετά μακρά, αλλά στον τρίτο γύρο ο αριστερός πλευρικός του κεφαλιού Anthony έδειξε ότι ο μόνος αγώνας δεν θα ήταν εύκολος. Και έτσι αποδείχθηκε. Στον τελευταίο γύρο, ο Ουκρανός σχεδόν έβγαλε νοκ άουτ τον αντίπαλό του, αλλά ο Άντονι έσωσε το γκονγκ.

Οι δύο πρώτοι γύροι διεξήχθησαν σε ίση μάχη. Στο τρίτο ο Usyk χτύπησε τον Anthony αρκετές φορές και στην τέταρτη οι αντίπαλοι αντάλλαξαν ακριβή ισχυρά χτυπήματα. Στον πέμπτο ή έκτο γύρο, ο Τζόσουα είχε περισσότερο έλεγχο της κατάστασης. Αλλά στο έβδομο-όγδοο ο Usyk επιτάχυνε και επιτέθηκε περισσότερο στον Βρετανό. Αλλά στον ένατο γύρο, ο Τζόσουα έδρασε πολύ πιο σίγουρα, ο οποίος έκανε αρκετά χτυπήματα.

Στον δέκατο γύρο, ο Usyk έκοψε ένα φρύδι και το δεξί μάτι του Joshua “κολύμπησε”. Στο δωδέκατο, ο Ουκρανός πήγε στην επίθεση και στα τελευταία δευτερόλεπτα πίεσε τον αντίπαλο στα σχοινιά, ο διαιτητής δεν σταμάτησε τον αγώνα. Το αποτέλεσμα του αγώνα 12 γύρων ήταν ομόφωνη απόφαση διαιτητή: 117-112, 116-112, 115-113. Ο Ουκρανός πυγμάχος σχολίασε τη νίκη του ως εξής:Ο αγώνας πήγε ακριβώς όπως περίμενα. Υπήρξαν μερικές φορές που ο Άντονι με πίεσε πολύ, αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν είχα σκοπό να τον βγάλω νοκ άουτ. Στην αρχή προσπάθησα να τον βγάλω νοκ άουτ, αλλά ο προπονητής μου είπε: "Όχι, κάνε τη δουλειά σου. Δούλευα πολύ σκληρά από τον Ιανουάριο προετοιμάζοντας αυτόν τον αγώνα. Μου πήρε μισό χρόνο και δεν έχω δει την οικογένειά μου τόσο καιρό. Μου λείπουν τα παιδιά μου. Θέλω να πάω σπίτι μου και να δω την οικογένειά μου, και προς το παρόν δεν σκέφτομαι ρεβάνς. Δεν έχετε δει το καλύτερο Usyk, μπορώ να είμαι πολύ καλύτερος".