logo as
   [213] ΚΙΟΤΟ - ΝΙΓΚΑΤΑ ΑΛΜΠΙΡΕΞ Half 0-0  [220] ΦΟΥΤΖΙΕΝΤΑ - ΤΟΚΟΥΣΙΜΑ ΒΟΡΤΙΣ Half 0-1  [214] ΣΑΓΚΑΝ ΤΟΣΟΥ - ΚΑΣΙΜΑ ΑΝΤΛΕΡΣ Half 2-1  [215] ΣΑΠΟΡΟ - ΧΙΡΟΣΙΜΑ Half 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Ασπρόμαυρο το ντέρμπι «δικεφάλων»
 26/9/2021

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που άνοιξε το σκορ και κέρδισε πέναλτι, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 στην Τούμπα επί της ΑΕΚ.

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα, με πίεση «ψηλά» και απείλησαν πρώτοι μάλιστα με τον Γιέφτιτς (9’). Οι γηπεδούχοι σταδιακά ισορρόπησαν και βρήκαν δίχτυα με τον Μπίσεσβαρ (23’) αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά από υπόδειξη από το VAR. Το μομέντουμ είχε αλλάξει και ο ΠΑΟΚ βρήκε δίχτυα με τον Μπίσεσβαρ στο κομβικό 42’ και στις καθυστερήσεις της επανάληψης άγγιξε και δεύτερο γκολ με τον Αουγκούστο.

Στην επανάληψη και οι δύο τεχνικοί απέφυγαν τις αλλαγές και το ματς κύλησε σε ανάλογο ρυθμό. Οι γηπεδούχοι έφθασαν αρκετές φορές με αξιώσεις στην εστία του Στάνκοβιτς και απείλησαν κυρίως με τους Σβαμπ ενώ η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ με τον Ανσαριφάρντ που δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη σε τετ α τετ.

Οι κινήσεις από τους πάγκους έφεραν νέα πρόσωπα, αλλά ο… παλιός Μπίσεσβαρ ήταν που έκρινε το ντέρμπι καθώς στο 78’ κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Κούρτιτς. Τα νεύρα είχαν την… τιμητική τους στα τελευταία λεπτά, το σκορ δεν άλλαξε και ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την Τρίτη φετινή νίκη που τον έφερε στην 2η θέση.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Τέιλορ, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ – Σβαμπ (75' Εσίτι), Κούρτιτς, Αουγκούστο – Ζίβκοβιτς (74' Μουργκ, 90' Μίτριτσα), Σβιντέρσκι (90' Άκπομ), Μπίσεσβαρ (90+3' Λύρατζης)
ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Χατζισαφί (75' Μοχαμάντι), Βράνιες, Τζαβέλλας, Λε Ταλέκ (86' Σιμόες), Σιμάνσκι (60' Σάκχοφ), Γέβτιτς (60' Ανσαριφάρντ), Γκαρσία (86' Τάνκοβιτς), Τσούμπερ, Αραούχο.





Βαθμολογία 2023-24