logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Σύγκρουση Γιγάντων στο «Ντα Λουζ»
 20/10/2021

H αναμέτρηση Μπενφίκα – Μπάγερν στο «Ντα Λουζ» της Λισσαβώνας για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων (5ος όμιλος) κλέβει την παράσταση από τα σημερινά παιχνίδια της κορυφαία δια-συλλογικής διοργάνωσης. Σε τρομερή φόρμα η Μπάγερν, η οποία έχει και σπουδαία παράδοση με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες στα οκτώ τελευταία της παιχνίδια με την Μπάγερν, εντός και εκτός έδρας από την σεζόν 1981-82 και μετά.

Μπενφίκα – Μπάγερν

Η Μπενφίκα απειλήθηκε πολύ λιγότερο απ’ ό,τι απείλησε, έβαλε τρία γκολ, μπορούσε ακόμη περισσότερα στην Μπαρτσελόνα, πήρε σπουδαία νίκη. Στους τέσσερις βαθμούς η ομάδα του Ζορζ Ζεζούς, οι πιθανότητες πρόκρισης στα νοκ άουτ είναι περισσότερες από ό,τι φαινόταν μετά την κλήρωση, σημαντικό το ότι ακόμη δεν έχει δεχθεί γκολ. Στην Πορτογαλία είχε υποχρεώσεις για το Κύπελλο και χρειάστηκε την παράταση (2-1, 1-1 στα 90’) για να αποκλείσει εκτός την Τροφένσε (Β’ κατηγορία). Ουδέποτε νίκησε εντός έδρας την Μπάγερν (0-2-3). Στην τελική ευθεία επανόδου έχει μπει ο Σεφέροβιτς (ε. 1/0, 1/0), ενδέχεται να παίξει. Αμφίβολοι δίνονται οι Ζιλ Ντίας (μ. 1/0, 5/0), Λαζάρο (μ. 2/0, 3/0), ενώ ο Ρ. Σίλβα (μ.-ε. 6/3, 7/2) αναρρώνει από κορωνοϊό (αμφίβολος επίσης).

Μπενφίκα – Μπαρτσελόνα 3-0
Η Μπενφίκα αποδείχθηκε πολύ πιο αποτελεσματική και νίκησε την Μπαρτσελόνα χάρη στα γκολ των Νούνιες (3’, 79’ πέναλτι) και Ράφα (69’).

Η Μπάγερν ήταν εξ αρχής το απόλυτο φαβορί στο εντός έδρας ματς με την Ντινάμο Κιέβου και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να το επιβεβαιώσει. «Δύο στα δύο» και μάλιστα με χαρακτηριστική άνεση για την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, σκοράρει κατά ριπάς, δεν έχει δεχθεί γκολ και είναι το φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση, αλλά και την πρωτιά. Στη γερμανική Μπουντεσλίγκα διέλυσε τη Λεβερκούζεν (5-1, 5-0 στο 37’!), εντυπωσιακή παρουσία. Έχει υποστεί μόλις μία ήττα επί πορτογαλικού εδάφους (6-7-1). Τραυματίας παραμένει σε σταθερή βάση. ο Ουλράιχ (τ.), το θετικό είναι ότι επιστρέφει ο Παβάρ (α. 2/0, 2/0). Χτύπησε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος και δίνεται αμφίβολος ο Ντέιβις (α. 2/0, 8/0).

Μπάγερν – Ντινάμο Κιέβου 5-0
Αναμενόμενος περίπατος για την Μπάγερν, χάρη στα τέρματα των Λεβαντόβσκι (12’ πέναλτι, 27’), Γκνάμπρι (68’), Σανέ (74’) και Τσούπο-Μότινγκ (87’).

ΠΡΟΤΑΣΗ: