logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ πράξη πρώτη!
 19/1/2022

Το μεγάλο ντέρμπι της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ – ΑΕΚ σήμερα (19/01) το βράδυ (19:00) στην Τούμπα κλέβει την παράσταση στο σημερινό κουπόνι του ΟΠΑΠ. Ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος στα τελευταία 8 ματς με την ΑΕΚ. Με πολλές και σοβαρές απουσίες οι «κιτρινόμαυροι». Η ρεβάνς στις 25/01.

Η παράδοση
Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί συνολικά 179 φορές στις εγχώριες διοργανώσεις και έχουν σημειώσει τα εξής αποτελέσματα: 57 νίκες ο ΠΑΟΚ, 78 νίκες η ΑΕΚ και 44 ισοπαλίες. Στις 26 Σεπτεμβρίου 2021, ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 στον αγώνα για τον πρώτο γύρο της φετινής Σούπερ Λιγκ. Συνολικά ο ΠΑΟΚ παραμένει αήττητος στα τελευταία 8 ματς εντός και εκτός έδρας με την ΑΕΚ από τις 15/07/20 και μετά με απολογισμό 5 νίκες (2 στο Κύπελλο) και 3 ισοπαλίες. Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ σημειώθηκε την 1η Ιουλίου 2020 με σκορ 2-0 μέσα στην Τούμπα. Στα υπόλοιπα παιχνίδι του Κυπέλλου Ελλάδας ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Αγρίνιο τον Παναιτωλικό, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Καρδίτσα και ο Άρης την Λαμία. Οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν στις 25 Ιανουαρίου.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Το ματς θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στην Τούμπα έπειτα από απόφαση της διοίκησης των Θεσσαλονικέων. Ντεζαβαντάζ στο οποίο έχουν… μάθει πλέον να αγωνίζονται οι μαυρόασπροι εκτίοντας και σχετική ποινή τεσσάρων αγωνιστικών το προηγούμενο διάστημα στο πρωτάθλημα. Είναι ο κάτοχος του τροπαίου, φυσικά και θα επιδιώξει να φθάσει και φέτος στην κατάκτηση του κυπέλλου. Πέντε συνεχόμενες νίκες ο απολογισμός στο πρωτάθλημα που ανέβασε τον «δικέφαλο του βορρά» στη δεύτερη θέση. Νοκ άουτ ο μεσοεπιθετικός Ελ Καντουρί και οι στράικερ Τσόλακ, Ολιβέιρα.

Σε κακή χρονική συγκυρία έρχεται το ντέρμπι των «δικεφάλων» για την ΑΕΚ, καθώς προηγήθηκε η εντός έδρας ήττα (1-2) από τον Παναιτωλικό στο πρωτάθλημα. Έπεσε στην τρίτη θέση, η γκρίνια εντείνεται στις τάξεις της, ο ισχυρός άνδρας Δημήτρης Μελισσανίδης τα «έψαλλε» στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Με την απόσταση από την κορυφή στους δέκα βαθμούς στο πρωτάθλημα, ρεαλιστικός στόχος στη σεζόν είναι η κατάκτηση του κυπέλλου. Νοκ άουτ ο γκολκίπερ Στάνκοβιτς, ο στόπερ Βράνιες, οι μέσοι Σάκχοφ, Γαλανόπουλος, Αμραμπάτ και ο στράικερ Αραούχο. Θέλουν πολύ και οι δύο την πρόκριση. Πάμε με τα γκολ !

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1