logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Προκρίθηκε στους «16» η Σάκκαρη!
 21/1/2022

Με εντυπωσιακό τρόπο προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη στις «16» του Australian Open. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν καταιγιστική κι έκαμψε με 2-0 (6-4, 6-1) την αντίσταση της Βερόνικα Κουντερμέτοβα.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Σάκκαρη, καθώς η Κουντερμέτοβα έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-1 στο πρώτο σετ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια όμως ανέβασε ρυθμούς άμεσα πέρασε μπροστά στο σκορ με 5-3 και τελικά το κατέκτησε με 6-4.

Το δεύτερο σετ ήταν ένας μονόλογος για την Σάκκαρη. Δεν συνάντησε καμία δυσκολία και επικράτησε με 6-1 παίρνοντας την πρόκριση για τη φάση των «16».

Επόμενος αντίπαλος της Σάκκαρη θα είναι η Τζέσικα Πεγκούλα η οποία απέκλεισε την Νουρία Παρίσας Ντίας με 2-0 σετ (7-6 και 6-2). Η Σάκκαρη έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν δύο φορές την Πεγκούλα και έχει επικρατήσει και τις δύο! Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Ήταν ένα αρκετά καλό ματς, σίγουρα υπήρχαν κάποιες δυσκολίες στην αρχή. Δεν θα το βαθμολογούσα κάπως γιατί η βαθμολογία αλλάζει κατά τη διάρκεια του ματς. Πάντως είμαι πολύ χαρούμενη που μπόρεσα και γύρισα το παιχνίδι μετά το 1ο σετ που ήμουν κάτω και με τον τρόπο με τον οποίο τελείωσα το ματς. Eυχαριστώ πάρα πολύ τους Έλληνες που ζουν στην Αυστραλία και όσους βρέθηκαν στις εξέδρες. Δημιούργησαν μια όμορφη ατμόσφαιρα και κάτω από πολλή ζέστη. Μου έκαναν και ένα ωραίο δώρο, ένα μπλουζάκι, που θα κρατήσω για ενθύμιο. Τους ευχαριστώ και τους περιμένω την Κυριακή. Πιστεύω ότι μπορώ να φτάσω μέχρι το τέλος. Είμαι σίγουρη ότι το παιχνίδι μου θα καλυτερεύει, όπως και σήμερα στη διάρκεια του ματς καλυτέρευσε πολύ».