logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!
 24/1/2022

Η πυκνή χιονόπτωση προκάλεσε τεράστια προβλήματα στους δρόμους της Αττικής με απίστευτη ταλαιπωρία και πολλούς εγκλωβισμένους πολίτες. Η κυβέρνηση με μεγάλη καθυστέρηση επιστράτευσε τον στρατό για να απεγκλωβίσει τον κόσμο. Εισαγγελική παρέμβαση για το απίστευτο χάος!

Δραματική είναι η κατάσταση στην Αττική οδό και αυτή την στιγμή πραγματοποιείται προσπάθεια απεγκλωβισμού με την βοήθεια του στρατού αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Το κυκλοφοριακό χάος προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας. Συγκεκριμένα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, κυρία Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, έδωσε εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης , στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για τα αδικήματα της διατάραξης συγκοινωνιών και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Για μια ακόμη φορά ενώ όλοι γνώριζαν ότι θα έλθει η επέλαση του χιονιά, δεν πήραν κανένα μέτρο προστασίας. Το γεγονός ότι έπεσε υπερβολικά πολύ χιόνι δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία το 2022!

Τι θα γίνει την Τρίτη!
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώνει ότι, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και της ισχυρής χιονόπτωσης και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας, αύριο, Τρίτη 25/01/2022, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις περιοχές της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, τις Κυκλάδες νήσους, τις Σποράδες νήσους, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους.

Στυλιανίδης: Γενική αργία την Τρίτη!
Σε εξέλιξη βρίσκεται μερικός απεγκλωβισμός οχημάτων από την Αττική Οδό με συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Παράλληλα ο κ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι αύριο η Περιφέρεια Αττικής, η Εύβοια, η Βοιωτία, οι Κυκλάδες, η Κρήτη, οι Σποράδες και τα Δωδεκάνησα κηρύσσονται σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας λόγω προειδοποίησης για εκδήλωση αυξημένης διακινδύνευσης συμβάντων φυσικών καταστροφών και τη λήψη σχετικών έκτακτων μέτρων.