logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς!
 26/1/2022

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε με 3-0 σετ τον Ιταλό νούμερο 10 της παγκόσμιας κατάταξης Γιανίκ Σίνερ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν στην Μελβούρνη. Ο Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος απέκλεισε με 3-2 σετ τον Καναδό Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ...

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, προκρίθηκε στον ημιτελικό του Australian Open, που φιλοξενείται στην Μελβούρνη. Μετά από αγώνα μίας ώρας και και 56 λεπτών, ο Έλληνας πρωταθλητής, νίκησε άνετα τον Ιταλό, Γιανίκ Σίνερ (Νο 10) με 6-3, 6-4, 6-2 και θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο 2), ο οποίος απέκλεισε με 3-2 σετ τον Καναδό Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ!

Μετά το τέλος του αγώνα ο Τσιτσιπάς δήλωσε τα παρακάτω:
Γνώριζα ότι αντιμετώπιζα έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο και έπρεπε να εστιάσω στα καλά μου κτυπήματα. Είμαι ευχαριστημένος με την τακτική και τα σερβίς μου. Είναι απίστευτο να έχω την στήριξη του κόσμου κάθε φορά που βγαίνω στο κορτ. Όλα είναι μέρος του παιχνιδιού. Και ο καιρός και όλα. Από την στιγμή που έκλεισε η οροφή, άλλαξα λίγο τον ρυθμό μου και αυτό είχε αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος, ότι ο γιατρός μου βλέπει αυτήν την στιγμή και στέλνει μηνύματα όπως κάνει μετά από κάθε ματς. Και οι δυο μας, δεν περιμέναμε να αγωνισθώ στο τουρνουά. Μου είχε πει «δεν σε βλέπω να παίζεις στην Αυστραλία», αλλά τον διέψευσα. Τον αγαπώ πολύ. Είναι μεγάλος φαν του τένις και έχει δουλέψει πολύ με τενίστες. Επομένως, χαίρομαι που δουλεύω μαζί του. Θεωρώ ότι τα παιχνίδια σε βοηθούν να εξελιχθείς και σου δίνουν εμπειρία. Αυτό που μαθαίνω, είναι ότι η συνέπεια είναι το κλειδί, παράλληλα με το να μένεις ταπεινός. Δεν σκέφτομαι πολλά ούτε λίγα. Πάμε να το κάνουμε».