logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Κρίσιμο παιχνίδι στο «Σαν Σίρο»
 15/5/2022

Η πρωτοπόρος Μίλαν υποδέχεται την Αταλάντα σε ένα γειτονικό ντέρμπι όπου και οι δυο πλευρές χρειάζονται την νίκη, με τους γηπεδούχους να διεκδικούν τον τίτλο και τους φιλοξενούμενους μια θέση στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Μίλαν – Αταλάντα
Γειτονικό ντέρμπι με αντιπαλότητα. Η Μίλαν μπήκε δυνατά στο ματς με τη Βερόνα, έχασε τετ α τετ (19'), για να δεχθεί το 1-0 κόντρα στη ροή. Σημαντικό το ότι βρήκε το 1-1 στην εκπνοή του 1ου ημιχρόνου, στη συνέχεια ανέβασε στροφές, ήταν απειλητική και έφτασε στη δίκαιη νίκη. Τέταρτη διαδοχική επιτυχία για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι, τέσσερις βαθμοί σε δύο ματς είναι αρκετοί για να πανηγυρίσει τον τίτλο. Ο ενθουσιασμός δεν κρύβεται, το θέμα, όμως, είναι ότι προκύπτει και η ανάλογη πίεση. Εκτός δράσης σταθερά ο σημαντικός Κίερ (α. 11/0).

Η Αταλάντα δεν μπήκε δυνατά στο ματς με τη Σπέτσια, ωστόσο προηγήθηκε με την πρώτη ευκαιρία της. Σχετικά γρήγορα η ισοφάριση, στο 2ο ημίχρονο ήταν πιεστική και δικαίως έφτασε στη νίκη, αν και λίγο έλειψε να δεχθεί το 2-2 στο 84'. Δεν χάνει στα τελευταία τέσσερα (2-2-0) η ομάδα του Τζαν Γκασπερίνι, φέτος έριξε στροφές, αλλά κυνηγάει ευρωπαϊκό εισιτήριο (υστερεί σε ισοβαθμία με Ρόμα, Φιορεντίνα). Εκτός ο Ιλιτσιτς (μ.-ε. 19/3, 4 ασίστ), στον... αέρα οι Τολόι (α. 20/1), Πετσέλα (α. 21/0, 2 ασίστ), Σκαλβίνι (α. 16/1), Σαπάτα (ε. 22/10, 4 ασίστ).

Εκτίμηση: goal+over





Βαθμολογία 2023-24