logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις!
 16/5/2022

Δυο σημαντικές αναμετρήσεις διεξάγονται σήμερα για το καμπιονάτο της Ιταλίας. Ντέρμπι στο Τορίνο ανάμεσα σε Γιουβέντους και Λάτσιο ενώ η Φιορεντίνα έχει αποστολή εκτός έδρας στη Γένοβα.

Σαμπντόρια – Φιορεντίνα
Η Σαμπντόρια έχασε κλασική ευκαιρία στο 20', αλλά αυτή η φάση... αφύπνισε τη Λάτσιο και η ήττα ήρθε... φυσιολογικά για τους «μπλουτσερκιάτι», οι οποίοι είχαν δοκάρι στο 90'. Το μίνι αήττητο σερί δύο αγώνων (1-1-0) πέρασε στην ιστορία για την ομάδα του Μάρκο Τζαμπάολο, η οποία ουδέποτε φέτος έπεισε ότι μπορεί να κινηθεί εν μέσω ηρεμίας και οφείλει να προσέξει στο φινάλε, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί στον απόλυτο βαθμό. Εκτός δράσης σταθερά ο Γκαμπιαντίνι (ε. 18/6, 2 ασίστ), λογικά και οι Σένσι (μ. 11/1), Τζοβίνκο (ε. 2/0).

Η Φιορεντίνα εκμεταλλεύτηκε την κόπωση και το ψυχολογικό «άδειασμα» της Ρόμα, χρειάστηκε κάτι παραπάνω από ένα δεκάλεπτο για να πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων και στη συνέχεια διαχειρίστηκε την ευνοϊκή κατάσταση δίχως ιδιαίτερο πρόβλημα. Πειστική νίκη για την ομάδα του Βιντσέντζο Ιταλιάνο, έβαλε φρένο στο σερί των τριών ηττών και αναθέρμανε τις ελπίδες της αναφορικά με το κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Τιμωρημένος ο Αμραμπάτ (μ. 22/1), εκτός ο Καστροβίλι (μ. 23/1), αμφίβολοι οι Οντριοθόλα (α. 24/1) και Σοτίλ (μ.-ε. 24/3, 2 ασίστ).

Εκτίμηση: 2

Γιουβέντους – Λάτσιο
Η Γιουβέντους είχε περιορισμένο κίνητρο απέναντι στην Τζένοα, αλλά ήταν πιο απειλητική από την αντίπαλό της. Δεν έκανε το 2-0, ισοφαρίστηκε σε καίριο σημείο, γλίτωσε το 2-1 στο 88', έχασε την ευκαιρία της χρονιάς στο 89', για να μείνει με άδεια χέρια στο 96'. Το αήττητο σερί 3-1-0 τερματίστηκε, την Τετάρτη έχασε το Κύπελλο από την Ίντερ (4-2 στην παράταση, 2-2 στα 90'), με άδεια χέρια φέτος. Αναμένονται πολλές αλλαγές το καλοκαίρι. Εκτός ξανά οι Κάιο (ε. 9/0), Κιέζα (μ.-ε. 14/2, 2 ασίστ), λογικά και οι ΜακΚένι (μ. 20/3), Ντανίλο (α. 22/1).

Η Λάτσιο γλίτωσε από τετ α τετ της Σαμπντόρια στο 20', αλλά έκτοτε ήταν πιεστική, βρήκε γκολ και στα δύο ημίχρονα, κινδύνευσε ξανά στο 90' (δοκάρι), πανηγύρισε τη σχετικά εύκολη νίκη. Δεύτερη διαδοχική επιτυχία για την ομάδα του Μαουρίτσιο Σάρι (ο τελευταίος τεχνικός με τον οποίο η Γιούβε πήρε πρωτάθλημα, το 2020), έκανε σοβαρό βήμα για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και θα μπορούσε καλύτερα με καλύτερη αμυντική λειτουργία. Αμφίβολοι δίνονται οι Ιμόμπιλε (ε. 31/27) και Πέδρο (μ.-ε. 30/8, 5 ασίστ), δίχως δεδομένα αγωνιστικά κενά.

Εκτίμηση: Goal





Βαθμολογία 2023-24