logo as
   [928] ΜΠΟΛΙΒΑΡ - ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ 1-1  [924] ΜΠΡΑΓΚΑΝΤΙΝΟ - ΣΠΟΡΤΙΒΟ ΛΟΥΚΕΝΙΟ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Ο Ελ Αραμπί «καθάρισε» την ΑΕΚ
 17/5/2022

Η ΑΕΚ προηγήθηκε δυο φορές στο σκορ κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας, με τον Ελ Αραμπί να σημειώνει χατ-τρικ, πέρασαν νικηφόρα από το ΟΑΚΑ με 3-2. Στην «πρόβα τελικού κυπέλλου», ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-0 στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό ενώ ο Αρης με κεκτημένη ταχύτητα επικράτησε με 0-3 του ΠΑΣ στα Γιάννινα.

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3
Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν δύο φορές με Τσούμπερ (14΄) και Λιβάι Γκαρσία (48΄), όμως ο Μαροκινός killer είχε άλλα σχέδια.

Η Ενωση μπήκε δυνατά και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 15', με σουτ του Τσούμπερ έξω από την περιοχή. Η ισοφάριση ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Κούντε σέντραρε από τα αριστερά, με τον Στάνκοβιτς να προσπαθεί να διώξει όμως την έστρωσε στον Ελ Αραμπί που είχε εύκολο έργο για να την σπρώξει στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ επανέκτησε το προβάδισμα στο τρίτο λεπτό της επανάληψης, καθώς ο Λιβάι Γκαρσία έκανε τρομερό άλμα που "σκέπασε" γράφοντας το 2-1. Η ΑΕΚ είχε ευκαιρίες για τρίτο τέρμα αλλά δεν το βρήκε και φυσικά το πλήρωσε. Στο 69΄, ο Βαλμπουενά έκανε σέντρα, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε σε πρώτο χρόνο την κεφαλιά του Κουντέ, αλλά στη συνέχεια ο Ελ Αραμπί ανενόχλητος έκανε το 2-2.

Στο 76΄ το γκολ του Σάκχοφ ακυρώθηκε από το VAR, για να φτάσουμε στο 87', όπου ο Ελ Αραμπί τιμώρησε και πάλι την άμυνα των γηπεδούχων.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Μήτογλου (53' λ. τρ. Κορνέζος), Λε Ταλέκ, Σβάρνας (78' Ρότα), Μισελέν, Χατζισαφί, Κριχόβιακ (46' λ. τρ. Σάκχοφ), Μοχαμάντι (78' Μιτάι), Τάνκοβιτς, Τσούμπερ, Γκαρσία (83' λ. τρ. Μουστακόπουλος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον (90' Καραργύρης), Ανδρούτσος, Κίτσος, Σισέ, Μπα, Κούντε, Μπουχαλάκης (80' Κανέ), Βρουσάι (64' Λόπες), Βαλμπουενά (80' Καρβάλιο), Φορτούνης (46' Μασούρας), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-0 (Σβαμπ 14, Ακπομ 21)
ΠΑΣ Γιάννινα-Αρης 0-3 (Φαμπιάνο 8, Καμαρά 22, Μπακατά 81).