logo as
   [129] ΑΡΝΤΑ ΚΟΥΡΝΤΖΧΑΛΙ - ΛΕΦΣΚΙ 2005 ΚΡΟΥΜΟΒΓΚΡΑΝΤ 1-0  [127] ΠΑΣΟΣ ΦΕΡΕΙΡΑ - ΟΛΙΒΕΙΡΕΝΣΕ 2-0  
 
 
 
 
 
 
 

Μεγάλο παιχνίδι στο Μιλάνο!
 23/9/2022

Στο Μιλάνο, η Ιταλία υποδέχεται την Αγγλία στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για τον τρίτο όμιλο της πρώτης κατηγορίας στην Λίγκα Εθνών. Η Ιταλία έχει ελπίδες ακόμα και για την κορυφή του ομίλου, σε αντίθεση με την Αγγλία που δεν έχει νίκη ακόμα και θέλει ουσιαστικά να αποφύγει την τελευταία θέση και τον υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία.

Ιταλία – Αγγλία
Στο Μιλάνο. Η Ιταλία πορευόταν αήττητη στα πρώτα τρία ματς του ομίλου στη Λίγκα Εθνών, αλλά στο τελευταίο «έχασε την μπάλα» απέναντι στη Γερμανία, δέχθηκε πέντε γκολ και παρά το ότι προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, η αίσθηση συντριβής έμεινε. Οι πρωταθλητές Ευρώπης δεν θα παίξουν στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου για 2η διαδοχική διοργάνωση, η εσωστρέφεια είναι δεδομένη. Προβληματισμένος κυρίως για την έλλειψη ταλέντου στην επίθεση ο εκλέκτορας Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Κλήθηκαν, αλλά τραυματίστηκαν οι Βεράτι (μ. 49/3), Πελεγκρίνι (μ. 24/3), Πολιτάνο (ε. 7/3), εκτός και οι Μπελότι (ε. 44/12), Λοκατέλι (μ. 24/3), Κιέζα (ε. 38/4), Φλορέντσι (α. 49/2), Μπιράγκι (α. 13/1), Σπινατσόλα (α. 21/0).

Η Αγγλία δεν είχε νίκη στα πρώτα τρία ματς του ομίλου της Λίγκας Εθνών και περίμενε πως και πως να κάνει σεφτέ με την Ουγγαρία, αλλά δέχθηκε τέσσερα γκολ στο Λονδίνο, υπέστη κάζο άνευ προηγουμένου. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ διατήρησε την ηρεμία της, ωστόσο μόνο η νίκη επί της Ιταλίας θα τις δώσει σεβαστές πιθανότητες αποφυγής του υποβιβασμού. Βέβαια, πρώτο μέλημα για τα «τρία λιοντάρια» είναι η τελική φάση του Μουντιάλ (με Ιράν, ΗΠΑ και Ουαλία στον όμιλο).

Τιμωρημένος ο Στόουνς (α. 58/3), ο οποίος αποβλήθηκε με την Ουγγαρία. Εκτός κλήσεων έμειναν οι Πίκφορντ (τ. 45 συμ.), Μινγκς (α. 17/2), Φίλιπς (μ. 23/0), Λίνγκαρντ (μ. 32/6), Ράσφορντ (ε. 46/12), Σάντσο (ε. 23/3).

Εκτίμηση: Goal