logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Πρόγευση… Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ!
 23/9/2022

Το 4ο τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» θα διεξαχθεί στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων το διήμερο 23-24 Σεπτεμβρίου, στη μνήμη του κορυφαίου παράγοντα του Συλλόγου. Παναθηναϊκός, Μιλάνο, Μακάμπι Τελ Αβίβ και Αναντολού Εφές θα διεκδικήσουν το τρόπαιο και αναμένεται θέαμα υψηλού επίπεδου καθώς και οι 4 ομάδες είναι από τις κορυφαίες της Ευρώπης και αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην φετινή διοργάνωση της Ευρωλίγκα.

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μιλάνο

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Όντετ Κάτας είναι καταδικασμένη να πρωταγωνιστεί και οι τίτλοι της μιλάνε από μόνοι τους. Η «ομάδα του λαού» έχει κατακτήσει 6 φορές την Ευρωλίγκα και 55 φορές το πρωτάθλημα Ισραήλ. Η Μακάμπι μπήκε πέρσι στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα αλλά αποκλείστηκε με 3-0 (νίκες-ήττες) από την Ρεάλ Μαδρίτης ενώ και η Μιλάνο ήταν παρούσα στα πλέι οφ αλλά και αυτή αποκλείστηκε με 3-1 από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Αναντολού Εφές. Ο Κάτας ανέλαβε την Μακάμπι στις 19 Ιουνίου και θα προσπαθήσει να την οδηγήσει και πάλι στα πλέι οφ (μίνιμουμ στόχος). Οι Λορέντζο Μπράουν, Γουέιντ Μπάλντγουιν, Τζαρέλ Μαρτίν, Τζον ΝτιΜπαρτολομέο, Νταρού Χίλιαρντ, Τζέικ Κοέν, Όστιν Χόλινς, Άλεξ Ποϊτρές, Τζος Νέμπο και Μπόνζι Κόλσον απαρτίζουν την φετινή ομάδα. Η Μιλάνο του Ετόρε Μεσίνα έχει κατακτήσει 3 φορές την κορυφαία κούπα της Ευρώπης και 29 φορές το πρωτάθλημα Ιταλίας. Η ομάδα που στηρίζεται από τον κολοσσό της «Εμπόριο Αρμάνι» διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες, δηλαδή τους Μπράντον Ντέιβις, Ντεσουάν Τόμας, Λοντ Μήτρου, Κέβιν Πάνγκος, Νικολο Μέλι, Μπίλι Μπαρόν, Πολ Μπίλιγκα, Ντεβόν Χαλ, Σαβόν Σιλντς, Κάιλ Χάινς, Λουίτζι Ντατόμε και Γιοχάνες Βόιτμαν ενώ ο Ντίνος Μήτογλου είναι εκτός ομάδας μετά την τιμωρία του για ντόπινγκ. Στις 20 Σεπτεμβρίου Προμηθέας – Μακάμπι Τελ Αβίβ 78-85. Η Μιλάνο στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι στις 17/09 νίκησε 72-70 την Πέζαρο.

Τι έκαναν πέρσι
Πέρσι Μιλάνο – Μακάμπι 83-72 και Μακάμπι – Μιλάνο 75-58!

Εκτίμηση: Η Μακάμπι έχει πλεονέκτημα 2,5 πόντων. Η πρόβλεψη είναι δύσκολη αφού και οι δύο ομάδες βρίσκονται στο στάδιο του μονταρίσματος. Με ρίσκο προτείνουμε διπλό, δηλαδή να νικήσει η Μιλάνο με +2,5 πόντους!

Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές

Νέα αρχή για τον ανανεωμένο Παναθηναϊκό των 6 Ευρωπαϊκών τίτλων! Το περσινό πείραμα απέτυχε και ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανέλαβε ξανά δράση για να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό στην θέση που του αξίζει, δηλαδή στην ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο πρώην κόουτς του Ερυθρού Αστέρα, ο Σέρβος Ντέγιαν Ράντονιτς διαδέχθηκε τους Πρίφτη και Βόβορα στον πάγκο ενώ οι Διαμαντίδης, Αλβέρτης και Παπάς αποχώρησαν από τον σχεδιασμό της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός του Ράντονιτς έχει νέο ρόστερ με τους Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, Νέιτ Γουόλτερς, Πάρις Λι, Γιώργο Παπαγιάννη, Λευτέρη Μποχωρίδη, Ντέρικ Γουίλιαμς, Άντριου Άντριους, Γιώργο Καλαϊτζάκη, Αλέξανδρο Σαμοντούροφ, Νεοκλή Αβδάλα, Νίκο Χουγκάζ, Μάριους Γκριγκόνις, Λευτέρη Μαντζούκα, Αρτούρας Γκουντάϊτις. Το… κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε ο Πολωνός φόργουορντ Ματέους Πονίτκα, ο οποίος έκανε φοβερές εμφανίσεις με την Πολωνία στο Ευρωμπάσκετ. Ο Πονίτκα ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη και δύσκολα θα προλάβει να πάρει μέρος στο τουρνουά. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα πολύ καλό κράμα Ελλήνων ταλαντούχων παικτών, έχει πολύ καλούς Αμερικανούς παίκτες, δύο Λιθουανούς εξαιρετικούς παίκτες και τον Πολωνό Πονίτκα και στα χαρτιά τουλάχιστον δείχνει πολύ καλύτερος από πέρσι. Η Αναντολού Εφές έχει 2 Ευρωλίγκες στην κατοχή της. Πέρσι απέκλεισε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό (77-74) και στον τελικό επικράτησε 58-57 της Ρεάλ Μαδρίτης για να πάρει την κούπα στο φάιναλ φορ στο Βελιγράδι. Ο Εργκίν Αταμάν παραμένει στον πάγκο και ακολουθεί την ίδια συνταγή με τους Λάρκιν, Μπομπουά, Μπαλμπάι, Μπράιαντ, Κλάιμπουρν, Πλάις, Μίσιτς, Εμπαγέ, Πολονάρα, Ζίζιτς, Ντάνστον και Τουντσέρ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Τι έκαναν πέρσι
Πέρσι Παναθηναϊκός –Αναντολού Εφές 95-69 και Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός 82-81!

Εκτίμηση: O Παναθηναϊκός έχει πλεονέκτημα 3,5 πόντων. Η Εφές είναι το λογικό φαβορί αλλά λόγω έδρας και ενθουσιασμού ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη. Προτείνουμε λοιπόν νίκη του Παναθηναϊκού με απόδοση 1,87!