logo as
   [886] ΜΠΡΟΜΑΠΟΙΚΑΡΝΑ - ΣΙΡΙΟΥΣ 1-0  [888] ΑΕΚ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 2-0  [887] ΣΤΑΝΤΕ ΝΙΟΝ - ΒΑΝΤΟΥΖ 0-1  [876] ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 3-2  [871] ΒΙΣΛΑ ΠΛΟΚ - ΜΙΕΝΤΖ ΛΕΓΚΝΙΚΑ Final 2-1  [873] ΦΑΡΟΥΛ - ΡΑΠΙΝΤ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ Final 3-1  [885] ΓΚΕΤΕΜΠΟΡΓΚ - ΧΑΚΕΝ Half 0-1  
 
 
 
 
 
 
 

Ανώτερη σε όλα η Ισπανία
 24/9/2022

Για τον δεύτερο όμιλο της πρώτης κατηγορίας, η Ισπανία υποδέχεται στην Σαραγόσα την Ελβετία. Οι Ισπανοί με νίκη κάνουν το μεγάλο βήμα για την πρωτιά στον όμιλο, ενώ η Ελβετία αν δεν πάρει βαθμούς, θα είναι το βασικό φαβορί για την τελευταία θέση και τον υποβιβασμό στην 2η κατηγορία.

Ισπανία – Ελβετία
Στη Σαραγόσα. Η Ισπανία σκόραρε και στα δύο ημίχρονα απέναντι στην Τσεχία, επί της ουσίας την έβγαλε από το κόλπο της πρωτιάς και πλέον καλείται να πάρει τη νίκη επί της Τσεχίας. Αν τα καταφέρει, θα μείνει 1η στον όμιλό της στη Λίγκα Εθνών και θα πηγαίνει για δύο αποτελέσματα με την Πορτογαλία στο φινάλε, εκτός αν έχουν χάσει οι Πορτογάλοι, οπότε η ισπανική πρόκριση θα είναι γεγονός. Το σίγουρο είναι ότι οι διεθνείς του Λουίς Ενρίκε δεν εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους, ωστόσο παίρνουν αποτελέσματα.

Εκτός οι τραυματίες Τιάγκο (μ. 46/2), Λαπόρτ (α. 15/1), Ντε Τόμας (ε. 4/1), δεν κλήθηκαν οι Φατί (ε. 4/1), Ολμο (μ. 24/4), Αλόνσο (α. 9/0), Ιν. Μαρτίνεθ (α. 19/1), πρώτη κλήση για τους φορ Γουίλιαμς (Μπιλμπάο), Ιγκλέσιας (Μπέτις).

Η Ελβετία έκανε εφιαλτική εκκίνηση στον όμιλο της Λίγκας Εθνών, καθώς έπειτα από τα τρία ματς βρισκόταν στο απόλυτο μηδέν. Τα κατάφερε, όμως, με την Πορτογαλία και παρά το ότι παραμένει ουραγός, διεκδικεί με αξιώσεις τη σωτηρία. Βέβαια, μόνο η νίκη θα της δώσει ρεαλιστικές ελπίδες και ο εκλέκτορας Μουράν Γιακίν ξεκαθάρισε ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολο. Νίκησε την Ισπανία στο Μουντιάλ του 2010 (στον όμιλο), αυτή είναι η μοναδική της επιτυχία στα μεταξύ τους (1-4-5).

Εκτός κλήσεων αυτή τη φορά οι Τσούμπερ (μ. 51/10), Λοτόμπα (α. 7/1), Οκαφόρ (ε. 8/2), ενώ η αποστολή περιλαμβάνει δύο νέα πρόσωπα, τον φορ Εντογέ της Βασιλείας και τον μέσο Γιασάρι της Λουκέρνης.

Εκτίμηση: 1/1