logo as
   [124] ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ - ΛΕΣΤΕΡ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Διπλό στο ντέρμπι!
 25/9/2022

Η Ολλανδία υποδέχεται το Βέλγιο στο ντέρμπι των Κάτω χωρών, με τους «οράνιε» να αντιμετωπίζουν πολλά και σημαντικά προβλήματα απουσιών. Το Βέλγιο έχει την ευκαιρία να πάρει… εκδίκηση για την ήττα στον πρώτο γύρο.

Ολλανδία-Βέλγιο
Μια ακόμα καλή εμφάνιση από την Ολλανδία που πέρασε άνετα και από την Πολωνία (2-0) και συνέχισε τις υψηλές πτήσεις. Η ομάδα του Λουις φαν Χααλ επέβαλλε τον ρυθμό της από νωρίς και κατέκτησε εύκολα το τέταρτο τρίποντο σε πέντε αγωνιστικές. Εξασφαλίζουν την πρωτιά με νίκη, ισοπαλία ακόμα και με ήττα μέχρι με δύο γκολ διαφορά. Οι Οράνιε είναι αήττητοι στο γήπεδό τους στους τελευταίους δεκατρεις αγώνες (9/4/0), σχεδόν δύο χρόνια.

Με σημαντικές απουσίες πάντως καθώς κόντρα στην Πολωνία τέθηκαν νοκ άουτ οι βασικοι μέσοι ντε Γιονχ και Κοπμέινερς, αλλά και ο ηγετικός επιθετικός Ντεπάι. Εσπευσμένα κλήθηκαν στην αποστολή οι Χραφενμπερχ (μέσος – Μπάγερν) και Μπρόμπεϊ (φορ – Αγιαξ).

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ δίνει την τελευταία μάχη για την πρωτιά στον όμιλο, μέσα στην Άμστερνταμ Αρένα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν ζωντανοί μετά το δίκαιο 2-1 επί της Ουαλίας και μετρούν πλέον 3-1-0 μετά την εντός έδρας συντριβή (1-4) στην πρεμιέρα από την Ολλανδία που ακόμα… στοιχειώνει τον Ρομπέρτο Μαρτίνεζ. Για να πάρουν την πρωτιά χρειάζονται μόνο νίκη με τουλάχιστον +3 γκολ. Οι Βέλγοι έχουν χάσει μόνο ένα από τα τελευταία εννέα ματς εκτος έδρας (4/4/1). Ο Ισπανός τεχνικός δεν θα βρίσκεται στον πάγκο λόγω τιμωρίας.

Εχει μείνει με έναν καθαρό φορ καθώς μόνο ο Μπατσουάγι είναι διαθέσιμος. Εκτός αποστολής είναι οι Λουκάκου (Ίντερ), Μπεντέκε (DC Γιουνάιτεντ) και Ορίγκι (Μίλαν) για διαφορετικούς λόγους.

Εκτίμηση: 2