logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Στο φάιναλ φορ Ολλανδία και Κροατία! vid
 26/9/2022

Ολλανδία και Κροατία εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ της Λίγκας Εθνών. Η Ολλανδία νίκησε 1-0 το Βέλγιο στο Άμστερνταμ με γκολ του Φαν Ντάικ στο 74΄και με απολογισμό 5 νίκες και 1 ισοπαλία πήρε την 1η θέση στον Δ όμιλο του πρώτου γκρουπ δυναμικότητας. Το Βέλγιο πήρε την 2η θέση και η Πολωνία την 3η. Η Ουαλία ηττήθηκε 1-0 στο Κάρντιφ από την Πολωνία (το γκολ ο Σβιντέρσκι στο 58΄) και υποβιβάστηκε στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Η Κροατία νίκησε 3-1 την Αυστρία μέσα στο “Ερνστ Χάπελ” της Βιέννης (45 χιλιάδες θεατές) και πήρε την πρώτη θέση στον Α όμιλο και μαζί την πρόκριση για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Ο Μόντριτς άνοιξε το σκορ στο έκτο λεπτό, η Αυστρία ισοφάρισε στο 9΄με τον Μπαουμγκάρτνερ, στο 69΄ο Λιβάγια έκανε το 1-2 για την Κροατία και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Λοβρέν στο 72΄. Η Αυστρία τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου και υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Δανία νίκησε 2-0 την Γαλλία στο “Πάρκεν” της Κοπεγχάγης με γκολ που σημείωσαν οι Ντόλμπεργκ (34΄) και Όλσεν (39΄). Η Δανία πήρε την 2η θέση με 12 βαθμούς και η Γαλλία την 3η θέση με 5 βαθμούς.

Τα αποτελέσματα

Α γκρουπ δυναμικότητας

1ος όμιλος

Αυστρία – Κροατία 1-3
Δανία – Γαλλία 2-0

4ος όμιλος

Ολλανδία – Βέλγιο 1-0
Ουαλία – Πολωνία 0-1