logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Θα πέσουν κορμιά στην Βουδαπέστη! (vid)
 26/9/2022

Ουγγαρία και Ιταλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην Βουδαπέστη (στο Φέρεντς Πούσκας) στο ντέρμπι κορυφής του 3ου ομίλου στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Οι Μαγυάροι «βολεύονται» με δύο αποτελέσματα ενώ η «σκουάντρα ατζούρα» θέλει μόνο νίκη για να πάρει την πρώτη θέση και την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Nations League.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ

Η Ουγγαρία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της φάσης των ομίλων στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας αφού σε ένα όμιλο με... θηρία (Ιταλία, Γερμανία και Αγγλία), φιγουράρει στην κορυφή με απολογισμό 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα (8-3 γκολ)! Εντός έδρας δεν έχει χάσει στον όμιλο έχοντας μία νίκη κόντρα στην Αγγλία (1-0) και μία ισοπαλία, 1-1 με την Γερμανία. Την περασμένη Παρασκευή νίκησε 1-0 την Γερμανία μέσα στην Λειψία με γκολ του Σάλαι και παρέμεινε στην κορυφή του 3ου ομίλου (πρώτο γκρουπ δυναμικότητας). Πλέον βολεύεται με δύο αποτελέσματα, δηλαδή με νίκη ή ισοπαλία κόντρα στην Ιταλία στο "Φέρεντς Πούσκας", θα πάρει την πρώτη θέση και μαζί την πρόκριση για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης.

Τελευταίος αγώνας

Γερμανία – Ουγγαρία 0-1
Η Ουγγαρία νίκησε 1-0 την Γερμανία μέσα στην Λειψία χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Σαλάι στο 17΄.

Η Ιταλία νίκησε δύσκολα 1-0 την Αγγλία στο "Σαν Σίρο" την περασμένη Παρασκευή και παρέμεινε ζωντανή στην μάχη για την πρώτη θέση. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι χρειάζεται μόνο νίκη στον "τελικό" με την Ουγγαρία αφού έχει 8 βαθμούς και η αντίπαλός της έχει 10 βαθμούς. Στο ματς του πρώτου γύρου, Ιταλία - Ουγγαρία 2-1, στην μοναδική ήττα των Μαγυάρων στην διοργάνωση. Ο Μαντσίνι απαίτησε από τους παίκτες του νίκη και στην Ουγγαρία αλλά οι Ιταλοί δεν έχουν νικήσει ποτέ εκεί στο παρελθόν! Μακριά από το γήπεδό της μετά την κατάκτηση του Euro πάντως έχει μόνο μια νίκη σε πέντε παιχνίδια (1-3-1). Παρά το πρόβλημα του Πολιτάνο ο οποίος τραυματίστηκε ο Μαντσίνι δεν κάλεσε Τζανιόλο και Τζακάνι καθώς έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα. Εκτός αποστολής για τους Ιταλούς είναι και οι μέσοι Βεράτι και Λορέντσο Πελεγκρίνι.

Τελευταίος αγώνας

Ιταλία – Αγγλία 1-0
Η Ιταλία νίκησε δια πυρός και σιδήρου 1-0 την Αγγλία στο «Σαν Σίρο» στο Μιλάνο. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο 22χρονος επιθετικός της Νάπολι Τζιάκομο Ρασπαντόρι στο 68΄.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

ΛΙΕΘ 7/6/2022
Ιταλία – Ουγγαρία 2-1
Φιλικό 22/8/2007
Ουγγαρία – Ιταλία 3-1
ΠΠΚ 6/10/2001
Ιταλία – Ουγγαρία 1-0
ΠΠΚ 3/9/2000
Ουγγαρία – Ιταλία 2-2
ΠΕΠ 1/5/1991
Ιταλία – Ουγγαρία 3-1

ΠΡΟΤΑΣΗ: Η Ουγγαρία έχει τον ενθουσιασμό και το πλεονέκτημα της έδρας και βολεύεται με δύο αποτελέσματα. Η Ιταλία είναι το φαβορί αλλά το διπλό προσφέρεται σε πολύ χαμηλή απόδοση. Θα ρισκάρουμε στην ισοπαλία με απόδοση 3,85!