logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Χωρίς Νεϊμάρ και Ντανίλο η Βραζιλία!
 28/11/2022

Η Βραζιλία αντιμετωπίζει την Ελβετία στο ντέρμπι κορυφής του 7ου ομίλου του Μουντιάλ και επιδιώκει τη νίκη που θα την φέρει αγκαλιά με την πρόκριση στην φάση των "16". Η "σελεσάο" θα παραταχθεί χωρίς τους Νεϊμάρ και Ντανίλο αλλά ακόμη και έτσι είναι το φαβορί αλλά και η Ελβετία θα παλέψει τουλάχιστον για την ισοπαλία.

Βραζιλία – Ελβετία

Στην Ντόχα. Η Βραζιλία κουβαλάει, όπως πάντα, την ετικέτα του φαβορί για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ουδέποτε απούσα από το μεγάλο ραντεβού, πολυνίκης του θεσμού με πέντε τρόπαια, αλλά κανένα τα τελευταία 20 χρόνια, ψάχνει την ανάβαση στο Έβερεστ. Στα προκριματικά έκανε ρεκόρ (45 βαθμοί και μάλιστα σε 17 ματς, αντί για 18), τα τελευταία έξι χρόνια έχει χάσει μόλις δύο ματς επίσημου χαρακτήρα, το ένα ήταν ο προημιτελικός του Μουντιάλ του 2018 από το Βέλγιο και το άλλο ο τελικός του Κόπα Αμέρικα από την Αργεντινή και μάλιστα στο «σπίτι» της (2021). Στον πάγκο ο Τίτε για τελευταίο τουρνουά, δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιό του. Οι προπονήσεις του Τίτε αποτελούν σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες. Ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή έχει δοκιμάσει αναρίθμητα σχήματα, ενώ στα περισσότερα από αυτά προκύπτει η παρουσία τεσσάρων επιθετικών στην ενδεκάδα (Ραφίνια, Νέιμαρ, Βινίσιους και Ριτσάρλισον). O Νεϊμάρ είναι εκτός δράσης αφού αποκόμισε ένα τραυματισμό στο ματς με την Σερβία ενώ το ίδιο ισχύει και για τον μπακ Γιουβέντους Ντανίλο.

Τελευταίος αγώνας

Βραζιλία – Σερβία 2-0
Με δύο γκολ του Ριτσάρλισον (62΄και 73΄) η Βραζιλία νίκησε 2-0 την Σερβία και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ.

Τελευταίος αγώνας

Ελβετία – Καμερούν 1-0
Με γκολ του Εμπολό στο 48΄η Ελβετία επικράτησε δύσκολα 1-0 του Καμερούν και έθεσε με το καλημέρα υποψηφιότητα πρόκρισης.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Μουντιάλ 28/6/1950
Βραζιλία – Ελβετία 2-2
Φιλικό 15/11/2006
Ελβετία – Βραζιλία 1-2
Φιλικό 14/8/2013
Ελβετία – Βραζιλία 1-0
Μουντιάλ 17/6/2018
Βραζιλία – Ελβετία 1-1
ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 ΗΜΙΧΡΟΝΟ – 1 ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ και να σκοράρει ο Ριτσάρλισον!