logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ματσάρα Πορτογαλία - Ουρουγουάη!
 28/11/2022

Πορτογαλία και Ουρουγουάη διασταυρώνουν τα ξίφη τους στην 2η αγωνιστική στον 8ο όμιλο του Μουντιάλ. Η Πορτογαλία νίκησε 3-2 την Γκάνα στην πρεμιέρα ενώ η Ουρουγουάη έμεινε στο 0-0 με τη Ν. Κορέα. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος έδειξε σε καλύτερη κατάσταση και είναι φαβορί για τη νίκη!

Πορτογαλία – Ουρουγουάη

Στη Λουσαΐλ. Η Πορτογαλία πέρασε από δύσκολες καταστάσεις για να δώσει το «παρών» στα γήπεδα του Κατάρ, έμπλεξε στα μπαράζ μετά την εντός έδρας ήττα από τη Σερβία, αλλά στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν έκανε λάθος. Οι διεθνείς του Φερνάντο Σάντος διαθέτουν άφθονο ταλέντο, κυρίως μεσοεπιθετικά, ωστόσο μένει να φανεί πόσο θα επηρεάσει τα πράγματα η τριβή του εμβληματικού Κριστιάνο Ρονάλντο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (προ ημερών λύθηκε το συμβόλαιό του). Ο πολύπειρος εκλέκτορας τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι ο όμιλος κρύβει παγίδες και δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού. Εκτός κλήσεων τέθηκαν οι Μάριο Ρουί (α. 12/0), Ζοζέ Φόντε (α. 50/1), Σοάρες (α. 34/1), Μουτίνιο (μ. 146/7), Ντιόγκο Ζότα (ε. 29/10), Ράφα Σίλβα (ε. 25/0) και Γκεντς (ε. 32/7). Ο μπακ Μέντες (α. 17/0) έχασε προπονήσεις και δίνεται αμφίβολος αναφορικά με το αρχικό σχήμα. Η Πορτογαλία νίκησε 3-2 την Γκάνα στην πρεμιέρα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ανοίγει το δρόμο για τη νίκη με πέναλτι και μάλιστα πέρασε στην ιστορία αφού έγινε ο μοναδικός παίκτης που έχει σημειώσει γκολ και στα 5 Μουντιάλ που έχει πάρει μέρος.

Τελευταίος αγώνας

Πορτογαλία – Γκάνα 3-2
Ρονάλτο (65΄πεν.), Φέλιξ (58΄), Λεάο (80΄) – Α. Αγιού (73΄) και Μπουκαρί (79΄)

Η Ουρουγουάη πέρασε ορισμένες δύσκολες στιγμές στο 1ο ημίχρονο απέναντι στη Νότια Κορέα, γλίτωσε από τετ α τετ στο πρώτο ημίωρο, αλλά όσο περνούσε η ώρα έπαιρνε τα ηνία και έφτασε να ελέγχει απόλυτα το ματς, το οποίο, όμως, δεν είχε ρυθμό. Ακόμη κι έτσι, βέβαια, έβγαλε τις δύο καλύτερες ευκαιρίες, με τον Γοδίν (45') και τον Βαλβέρδε (90') να σημαδεύουν το δοκάρι. «Ξέφυγε» το τρίποντο από την ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο, ωστόσο ο ένας βαθμός είναι μία καλή βάση πάνω στην οποία μπορεί να «χτίσει» την πρόκριση. Για να έχει σοβαρές πιθανότητες, απαιτείται η αποφυγή της ήττας από την Πορτογαλία. Εκτός κλήσεων οι Τζ. Γκονσάλες (α. 16/0), Αραμπάρι (μ. 12/0), Περέιρο (μ. 13/5), Χ. Ροντρίγκες (ε. 29/3), Αλ. Μαρτίνες (ε. 4/1), Ρόσι (ε. 4/1), Στουάνι (ε. 50/8). Από τραυματισμό προέρχεται ο Αραούχο (α. 12/0), δίνεται αμφίβολος.

Τελευταίος αγώνας

Ουρουγουάη – Νότια Κορέα 0-0
Λίγες οι καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες, με το 0-0 ανάμεσα σε Ουρουγουάη και Νότια Κορέα να μένει μέχρι τέλους.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Ουρουγουάη – Νότιος Κορέα 0-0
Μουντιάλ 30/6/2018
Ουρουγουάη – Πορτογαλία 2-1

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 (2,08) και να σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο (2,25)!