logo as
   [211] ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΣΑΝ ΛΟΥΙΣ - ΤΟΛΟΥΚΑ 1-2  [210] ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΑΡΑΜΑΝΓΚΑ - ΜΠΟΓΙΑΚΑ ΤΣΙΚΟ Final 2-3  
 
 
 
 
 
 
 

Μουντιάλ: Στους «16» η Βραζιλία!
 28/11/2022

Η Βραζιλία νίκησε 1-0 την Ελβετία και με την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης. Ο Κασεμίρο στο 83΄σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Βραζιλία και Γαλλία είναι οι μοναδικές ομάδες που έκαναν το 2Χ2 και προκρίθηκαν στη νοκ άουτ φάση.

Η Βραζιλία αγωνίστηκε χωρίς τον ηγέτη της, τον Νεϊμάρ και συνάντησε σθεναρή αντίσταση από την Ελβετία στο πρώτο 45λεπτο αλλά στη συνέχεια η ομάδα του Τότε κυριάρχησε και απέδειξε ότι είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ.

Η Βραζιλία νίκησε για πρώτη φορά τους Ελβετούς στην τρίτη μεταξύ τους αναμέτρηση σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς τα δύο προηγούμενα ματς είχαν τελειώσει χωρίς νικητή (2-2 το 1950 και 1-1 το 2018).

Στο 63΄ ο Βινίσιους έφυγε από κανονική θέση, πλάσαρε υποδειγματικά τον Ζόμερ, αλλά οι πανηγυρισμοί των Βραζιλιάνων κράτησαν μερικά δευτερόλεπτα καθώς το γκολ δε μέτρησε. Η φάση εξετάστηκε στο VAR κι όπως διαπιστώθηκε στο ξεκίνημά της και πριν η μπάλα φτάσει στον Βινίσιους, ο Ρισάρλισον ήταν εκτεθειμένος. Τελικά στο 83ο λεπτό ο Κασεμίρο με εξαιρετικό σουτ με το εξωτερικό μέσα από την περιοχή νίκησε τον Ζόμερ και έστειλε την Βραζιλία στους «16» της διοργάνωσης!

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Άλισον, Μιλιτάο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο (86΄ Τέλες), Πακετά (46΄ Ροντρίγκο), Κασεμίρο, Φρεντ (58΄ Μπρούνο Γκιμαράες), Ραφίνια (73΄ Άντονι), Βινίσιους, Ρισάρλισον (73΄ Γκαμπριέλ Ζεσούς).

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Βίντμερ (86΄ Φρέι), Ελβέντι, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τσάκα, Σο (76΄ Εμπισερ), Βάργκας (58΄ Φερνάντες), Ρίντερ (58΄ Στέφεν), Εμπολό (76΄ Σεφέροβιτς).