logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

«Πόλεμος» Ιράν – ΗΠΑ για πρόκριση!
 29/11/2022

Το παιχνίδι Ιράν – ΗΠΑ για την 3η και τελευταία αγωνιστική στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ δεν είναι ένα απλό παιχνίδι λόγω της κόντρας των δύο χωρών σε πολιτικό επίπεδο για τα πυρηνικά και όχι μόνο. Το Ιράν «βολεύεται» με δύο αποτελέσματα (νίκη ή ισοπαλία) ενώ οι ΗΠΑ θέλουν μόνο νίκη για να προκριθούν στους «16». Θα πέσουν κορμιά για την πρόκριση!

ΙΡΑΝ – ΗΠΑ

Στη Ντόχα. Σπουδαία νίκη για το Ιράν που είχε υπομονή, κυριάρχησε στην επανάληψη και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις με δύο γκολ κόντρα στην Ουαλία. Το τρίποντο “έσβησε” την βαριά ήττα από την Αγγλία στην πρεμιέρα και έβαλε για τα καλά στο… κόλπο την ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ. Συνεχίζει στους “16” με νίκη, κατακτά μάλιστα την πρωτιά αν επικρατήσει και η Αγγλία φέρει Χ ή ηττηθεί από την Ουαλία. Προκρίνεται στην επόμενη φάση και με ισοπαλία και ήττα/ισοπαλία της Ουαλίας στο άλλο ματς του ομίλου. Διάχυτη η πίστη στις τάξεις του για να γράψει ιστορία, δεν έχει ξεπεράσει ποτέ την φάση των ομίλων, μετρά μόλις 3 νίκες σε 17 ματς Μουντιάλ (η πρώτη κόντρα στις ΗΠΑ το 1998). Ο συνήθως βασικός μεσοεπιθετικός Αλιρέζα Τζαχανκμπας συμπλήρωσε κάρτες και θα χάσει το τελευταίο ματς, αναμένεται να επιστρέψει ο βασικός τερματοφύλακας Μπεϊρανβάντ που υπέστη διάσειση στην πρεμιέρα.

Τελευταίος αγώνας

ΟΥΑΛΙΑ – ΙΡΑΝ 0-2
Σπουδαία νίκη για το Ιράν που επιβραβεύτηκε στο φινάλε χάρη στα τέρματα των Τσεσχμι (90’+8’) και Ρεζαεϊαν (90’+11’).

Μαχητική εμφάνιση απο τις ΗΠΑ που δεν… κρύφτηκαν κόντρα στην φανταχτερή Αγγλία και επιβραβεύτηκαν με έναν πολύτιμο βαθμό. Δύο ματς, δύο ισοπαλίες για την νεανική ομάδα του Κρεγκ Μπερχάλτερ που έχει αφήσει θετικές εντυπώσεις αλλά χρειάζεται το κάτι παραπάνω για να βρει μια θέση στην πρώτη δυάδα. Για να συνεχίσει στους “16” χρειάζεται μόνο νίκη, κατακτά την πρώτη θέση με νίκη και ήττα της Αγγλίας απο την Ουαλία (ή με ισοπαλία στο Αγγλία – Ουαλία και νίκη της επί του Ιράν με 4+ γκολ). Ιδιαίτερο βέβαια το ματς με το Ιράν, με τον τεχνικό Μπερχάλτερ να ρίχνει πάντως τους τόνους. Μετρά 0-1-1 κόντρα στο Ιράν. Δεν έχουν αναφερθεί ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Ο Μπερχάλντερ προχώρησε σε μόλις μια αλλαγή στο αρχικό σχήμα κόντρα στην Αγγλία συγκριτικά με το ματς της πρεμιέρας, αλλά αυτή την φορά αναμένεται να επιλέξει πιο επιθετική διάταξη.

Τελευταίος αγώνας

ΑΓΓΛΙΑ – ΗΠΑ 0-0
Η Αγγλία είχε φλύαρη υπεροχή και οι ΗΠΑ άντεξαν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και… τσίμπησαν τον βαθμό.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

21/6/1998 Παγκόσμιο Κύπελλο ΗΠΑ – Ιράν 1-2

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ και ειδικό στοίχημα το Ιράν να κερδίσει πάνω από 3,5 κόρνερ (1,90) ή πάνω από 4,5 κόρνερ (2,75) και να βγει κόκκινη κάρτα στο ματς (4,00)