logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Σφραγίζει την πρόκριση η Αγγλία!
 29/11/2022

Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ουαλία σε μια κλασική μάχη της Γηραιάς Αλβιώνας και επιδιώκει τη νίκη που θα της δώσει την 1η θέση και συνάμα την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16» του Μουντιάλ. Η Ουαλία δεν έχει πείσει με την απόδοσή της και στηρίζεται αποκλειστικά στις εξάρσεις του Γκάρεθ Μπέιλ. Τα «λιοντάρια» μπορούν να επιβεβαιώσουν το διπλό από το πρώτο 45λεπτο!

ΟΥΑΛΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ

Στην Αλ Ραγιάν. Η Ουαλία δεν έχει ιδέες κόντρα στο Ιράν, αλλά τουλάχιστον είχε τύχη και έμενε όρθια στο ματς. Η αποβολή του Χενεσί στο 87’ άλλαξε όμως τους συσχετισμούς και στις καθυστερήσεις δεν κατάφερε να συγκρατήσει τους καλύτερους Ασιάτες. Σε συνδυασμό και με την ισοπαλία της πρεμιέρας είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Προκρίνεται με νίκη και ισοπαλία στο άλλο ματς του ομίλου, ενώ αν το Ιράν – ΗΠΑ έχει νικητή, θα χρειαστεί να επικρατήσει με +4 γκολ! Παραδοσιακά δυσκολεύεται κόντρα στην Αγγλία, μετρά 14 νίκες σε 103 ματς, με τελευταία επικράτηση στο… μακρινό 1984 σε φιλική αναμέτρηση! Δεν υπολογίζεται βέβαια ο βασικός τερματοφύλακας Χένεσι που αποβλήθηκε κόντρα στο Ιράν, αλλαγές αναμένονται απο τον Ρόμπ Πέιτζ με τον Τύπο της χώρας να… πιέζει για αντικατάσταση του Ράμσεϊ που δεν έπεισε στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Ο Αλεν επέστρεψε στο τελευταίο ματς.

Τελευταίος αγώνας

ΟΥΑΛΙΑ – ΙΡΑΝ 0-2
Η Ουαλία έμεινε με δέκα στο 87’ και το πλήρωσε στο φινάλε καθώς το Ιράν κατέκτησε τους τρεις βαθμούς χάρη στα γκολ των Τσεσχμί (90’+8’) και Ρεζαεϊαν (90’+11’).

Η Αγγλία εντυπωσίασε στην πρεμιέρα με το Ιράν, αλλά κόντρα στις ΗΠΑ παρουσιάστηκε νωχελική και μονότονη και περιορίστηκε στην ισοπαλία. Χάρη πάντως στο επιβλητικό τρίποντο της πρεμιέρας έφθασε στους τέσσερις βαθμούς και έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και ψάχνει πλέον και την πρωτιά του ομίλου. Με νίκη κατακτά την πρώτη θέση, ενώ της αρκεί και η ισοπαλία εκτός αν στο άλλο ματς του ομίλου υπάρξει νικητής με +4 γκολ. Αποκλείεται μόνο με ήττα με +4 γκολ διαφορά και να υπάρξει νικητής στο άλλο ματς του ομίλου. Μετρά έξι σερί νίκες κόντρα στην Ουαλία, δεν εχει δεχτεί γκολ στα πέντε εξ αυτών ματς. Διαθέσιμος για πρώτη φορά ο βασικός αμυντικός Γουόκερ που αναμένεται να βρεθεί μάλιστα στο αρχικό σχήμα. Έτοιμος και ο χρήσιμος μεσοεπιθετικός Μάντισον, αλλαγές αναμένονται στην μεσαία γραμμή από τον Γκάρεθ Σαουθγκέιτ.

Τελευταίος αγώνας

ΑΓΓΛΙΑ – ΗΠΑ 0-0
Η Αγγλία είχε φλύαρη υπεροχή και οι ΗΠΑ άντεξαν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και… τσίμπησαν τον βαθμό.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

8/10/2020 Φιλικό Αγγλία – Ουαλία 3-0
16/6/2016 Euro Αγγλία – Ουαλία 2-1
6/9/2011 ΠΕΠ Αγγλία- Ουαλία 1-0
26/3/2011 ΠΕΠ Ουαλία – Αγγλία 0-2
3/9/2005 ΠΠΚ Ουαλία – Αγγλία 0-1

ΠΡΟΤΑΣΗ: 2 ΗΜΙΧΡΟΝΟ – 2 ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ (2,05)