logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Νίκη-πρόκριση οι ΗΠΑ!
 30/11/2022

Ενα γκολ του Πούλισικ στο φινάλε του πρώτου μέρους ήταν αρκετό στις ΗΠΑ για να πάρουν τη νίκη κόντρα στο Ιράν (0-1) και τη 2η θέση πίσω από την Αγγλία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήθελαν μόνο νίκη κόντρα στο Ιράν για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα κατάφεραν χάρη σε γκολ του Κρίστιαν Πούλισικ στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με γρήγορο ρυθμό αλλά χωρίς σπουδαίες ευκαιρίες με τις ΗΠΑ να θέλουν την κατοχή και το Ιράν να στοχεύει στην ταχύτητα.

Η ομάδα του Γκρεγκ Μπερχάλτερ είχε τον έλεγχο και το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο κομμάτι του ματς και παρότι στο φινάλε αγχώθηκε, κράτησε το πολύτιμο 0-1 και θα παίξει στους «16» με την Ολλανδία.

Ιράν: Μπεϊρανβάντ, Ρεζαεϊάν, Χοσεϊνί, Πουραλιγκάντζι, Μοχαμάντι (45+2’ Καρίμι), Γκολιζαντέχ (77’ Φαρντ), Εζατολάχι, Νουρολάχι (71’ Τοραμπί), Χατζί Σαφί (72’ Τζαλάλι), Ταρεμί, Αζμούν (46’ Γκόντος).

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ρόμπινσον, Ριμ Κάρτερ-Βίκερς, Ντεστ (82’ Μουρ), Ανταμς, ΜακΚένι (65’ Ακόστα), Μούσα, Πούλισικ (46’ Ααρονσον), Γουεά (82’ Τσίμερμαν), Σάρτζεντ (77’ Ράιτ).