logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Κρίνεται η πρόκριση!
 30/11/2022

Μεγάλο παιχνίδι για τον 4ο όμιλο, καθώς Αυστραλία και Δανία διεκδικούν την πρόκριση στην φάση των «16» του παγκοσμίου κυπέλλου.

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ-ΔΑΝΙΑ
Αν και στην πρεμιέρα η Αυστραλία δεν μπόρεσε να προβάλλει ιδιαίτερη αντίσταση στη Γαλλία παρότι προηγήθηκε, ακολούθησε η μεγάλη νίκη επί της Τυνησίας που βάζει τα «καγκουρό» για τα καλά στο κυνήγι της πρόκρισης. Η τρίτη νίκη της σε Μουντιάλ (3-4-11) ήρθε με υπέροχη γυριστή κεφαλιά του Ντιουκ (9ο γκολ με το εθνόσημο) και καθώς παρά την έντονη κατά διαστήματα πίεση κράτησε ανέπαφη εστία μόλις για δεύτερη φορά σε αυτά τα 18 ματς. Οι «σόκερους» είχαν πάρει μόλις ένα βαθμό από τα επτά προηγούμενα παιχνίδια σε Μουντιάλ, από την άλλη πριν την ήττα από την Γαλλία μετρούσαν τέσσερις νίκες στο αήττητο πέντε αγώνων (επίσημα και φιλικά).

Στηρίζεται εν πολλοίς στους μέσους Μόουι, Ιρβάιν και στον επιθετικό Λέκι (13 γκολ). Ο τεχνικός Γκρέιαμ Αρνολντ δεν υπολογίζει τον μεσοεπιθετικό της Χιμπέρνιαν, Μπόιλ (19/5), ξανά αμφίβολος ο μπακ Ατκινσον που αντικαταστάθηκε επάξια από τον Κάρασιτς.

Η Δανία έκανε ότι μπορούσε απέναντι στους Γάλλους όμως η ήττα που γνώρισε στα τελευταία λεπτά ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα. Οι Σκανδιναβοί βρέθηκαν κυρίως σε θέση άμυνας, πάντως είχαν τις ευκαιρίες τους μάλιστα ο Μάλε φλέρταρε με ανατροπή όμως ο Λιορίς είπε «όχι» με σπουδαία επέμβαση (73’). Ξεκίνησε με υψηλές βλέψεις το τουρνουά μετά την εντυπωσιακή πορεία στα προκριματικά και την θετική παρουσία στο τελευταίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά στην πρεμιέρα τα βρήκε… σκούρα από τους Τυνήσιους (0-0) και πλέον χρειάζεται απαραίτητα τη νίκη που κατά πάσα πιθανότητα θα την στείλει στους «16» (εκτός αν γίνει μεγάλο «μπαμ» στο Τυνησία-Γαλλία).

Τα επτά από τα εννιά τελευταία της παιχνίδια (επίσημα και φιλικά) είχαν σύνολο 2-3 γκολ. Ηγέτης της είναι ο μέσος Ερικσεν (119/39, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ενώ εκτός του πολύτιμου μέσου Ντιλέινι (72/7, Σεβίλλη) που τραυματίστηκε σοβαρά δεν υπάρχουν προβλήματα για τον Κάσπερ Χιούλμαντ.

Εκτίμηση: 2/2