logo as
   [120] ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΤΖΕΤΣ - ΓΟΥΕΛΙΝΓΚΤΟΝ ΦΟΙΝΙΞ Final 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Τα 4 πρώτα ζευγάρια της φάσης των “16”!
 1/12/2022

Μαρόκο και Κροατία είναι οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στην φάση των "16" από τον 6ο όμιλο του Μουντιάλ. Η Κροατία αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με το Βέλγιο και το Μαρόκο νίκησε 2-1 τον Καναδά!

Στα παιχνίδια της Τετάρτης, Αυστραλία, Γαλλία, Αργεντινή και Πολωνία είναι οι τέσσερις ομάδες που πήραν την πρόκριση για τη νοκ άουτ φάση των “16” του Μουντιάλ από τον 4ο και τον 3ο όμιλο μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής. Η Αργεντινή νίκησε 2-0 την Πολωνία και το Μεξικό 2-1 την Σαουδική Αραβία ενώ η Γαλλία ηττήθηκε 1-0 από την Τυνησία και η Αυστραλία νίκησε 1-0 την Δανία!

Από τον 1ο όμιλο προκρίθηκαν Ολλανδία και Σενεγάλη. Η Ολλανδία με 2 νίκες και 1 ισοπαλία και η Σενεγάλη με 2 νίκες και 1 ήττα. Το Εκουαδόρ πήρε την 3η θέση με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα και το Κατάρ τερμάτισε στην τελευταία θέση με 3 ήττες.

Από τον 2ο όμιλο την πρόκριση πήραν Αγγλία και ΗΠΑ. Η Αγγλία πήρε την 1η θέση με 2 νίκες και 1 ισοπαλία ενώ οι ΗΠΑ πήραν την 2η θέση με 1 νίκη και 2 ισοπαλίες. Το Ιράν τερμάτισε στην 3η θέση με 1 νίκη και 2 ήττες ενώ η Ουαλία τερμάτισε 4η με 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Από τον 3ο όμιλο την πρόκριση πήραν Αργεντινή και Πολωνία. Η Αργεντινή νίκησε 2-0 την Πολωνία και το Μεξικό νίκησε 2-1 την Σαουδική Αραβία. Η Αργεντινή πήρε την 1η θέση με 6 βαθμούς, Πολωνία και Μεξικό ισοβάθμησαν στους 4 βαθμούς αλλά η πρόκριση πήγε στην Πολωνία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στον όμιλο (2-2 γκολ η Πολωνία και 2-3 γκολ το Μεξικό). Η Σαουδική Αραβία τερμάτισε στην 4η θέση.

Από τον 4ο όμιλο όμιλο την πρόκριση πήραν Γαλλία και Αυστραλία. Οι δύο ομάδες ισοβάθμησαν στην 1η θέση με 6 βαθμούς με 2 νίκες και 1 ήττα αλλά η Γαλλία πήρε την 1η θέση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (+3 γκολ η Γαλλία και -1 γκολ η Αυστραλία). Η Τυνησία πήρε την τιμητική 3η θέση με 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 1 ήττα ενώ η Δανία απογοήτευσε με μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Από τον 6ο όμιλο την πρόκριση πήραν Μαρόκο και Κροατία. Το Μαρόκο προκρίθηκε ως 1ο με δύο νίκες και μία ισοπαλία και η Κροατία ως 2η με μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Το Βέλγιο τερμάτισε στην 3η θέση και ο Κανάδας στην 4η θέση.

Οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει μέχρι στιγμής την παρουσία τους στα νοκ άουτ ματς της φάσης των “16” είναι οι εξής: Ολλανδία, Αγγλία, Γαλλία, Σενεγάλη, ΗΠΑ, Αυστραλία, Βραζιλία, Αργεντινή, Πολωνία, Πορτογαλία, Μαρόκο και Κροατία!

Ολλανδία – ΗΠΑ (3/12), Αργεντινή - Αυστραλία (3/12), Αγγλία – Σενεγάλη (4/12) και Γαλλία - Πολωνία (4/12) είναι τα τέσσερα πρώτα ζευγάρια της φάσης των “16”.