logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Vamos Argentina! (vid)
 30/11/2022

Η Αργεντινή “πάτησε” την Πολωνία, επικράτησε 2-0 αντί για 5-0 και προκρίθηκε πανηγυρικά στην φάση των “16” του Μουντιάλ εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία το προσεχές Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στην πόλη Αλ Ραγιάν του Κατάρ. Στο άλλο ματς του ομίλου το Μεξικό νίκησε 2-1 την Σαουδική Αραβία, ισοβάθμησε με την Πολωνία στην 2η θέση αλλά τελικά έμεινε στην 3η θέση λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων!

Η Αργεντινή έπαιξε στο μισό γήπεδο την Πολωνία στο πρώτο 45λεπτο, έχασε ένα σωρό ευκαιρίες με αποκορύφωμα το χαμένο πέναλτι του Μέσι στο 39΄(απέκρουσε ο Σέζνι) και πήγε στα αποδυτήρια με το άδικο 0-0. Η αλήθεια είναι ότι το πέναλτι ήταν κάπως άδικο για την Πολωνία.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Αργεντινή άνοιξε το σκορ με τον Μακ Άλιστερ και στο 67΄διπλασίασε τα γκολ της με φοβερό σουτ του Άλβαρες. Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει διαστάσεις θριάμβου αλλά ο Άλβαρεζ στο 67΄και ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ στο 73΄αστόχησαν από ευνοϊκή θέση ενώ ενδιάμεσα ο Μέσι δεν μπόρεσε να νικήσει τον εκπληκτικό τερματοφύλακα της Πολωνίας!

Το τέλος του αγώνα βρήκε και τις δύο ομάδες με χαμόγελα. Η Αργεντινή προκρίθηκε ως 1η του 3ου ομίλου με 6 βαθμούς (2 νίκες και 1 ήττα) και η Πολωνία προκρίθηκε ως 2η του ομίλου αφού είχε το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με το Μεξικό και συγκεκριμένα οι δύο ομάδες τερμάτισαν στην 2η θέση με 4 βαθμούς αλλά η Πολωνία είχε καλύτερη διαφορά τερμάτων από το Μεξικό!

Στην φάση των "16" η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει την Αυστραλία το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και η Πολωνία την Γαλλία την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου!

ΠΟΛΩΝΙΑ (Τσέσλαβ Μιχνιέβιτς): Σέζνι, Κας, Γκλικ, Κίβιορ, Μπερεσίνσκι, Ζιελίνσκι, Μπιέλικ (62΄ Ντ. Σιμάνσκι), Κριχόβιακ (83΄ Πιάτεκ) , Φρανκόβσκι (46΄ Καμίνσκι), Σβιντέρσκι (46΄ Σκόρας), Λεβαντόβσκι.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Λιονέλ Σκαλόνι): Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια (59΄ Ταλιαφίκο), Ντε Πολ, Έντσο Φερνάντες (79΄ Πεσέλα), Μακ Άλιστερ (84΄ Αλμάδα), Μέσι, Άλβαρες (79΄ Λαουτάρο Μαρτίνες), Ντι Μαρία (59΄ Παρέδες).