logo as
   [907] ΕΝΒΙΓΚΑΔΟ - ΤΟΛΙΜΑ 0-1  
 
 
 
 
 
 
 

Έχασε την κορυφή ο ΠΑΟ!
 30/1/2023

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 1–0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα και γκρεμίστηκε από την κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά στην φετινή σεζόν. Η ομάδα του Γιοβάνοβοιτς γνώρισε την 2η σερί της ήττα και 3η στα τελευταία 4 ματς και μοιραία έπεσε στην 2η θέση, δύο βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ ενώ πλέον ακολουθούν σε απόσταση τριών βαθμών, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός.

Κομβική για την εξέλιξη του αγώνα η αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 33΄του Δημήτρη Κουρμπέλη. Η αποβολή του μέσου του Παναθηναϊκού άλλαξε τις ισορροπίες και έδωσε το πάνω χέρι στους γηπεδούχους.

Ο Αστέρας διατηρήθηκε αήττητος για 7η σερί φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό με 4 νίκες και 3 ισοπαλίες και έβαλε… φωτιά στην μάχη για τον τίτλο.

Ο Μπαρτόλο στο 80’ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός στο 6ο λεπτό είχε την πρώτη απειλητική στιγμή του σε σου του Ρουμπέν, το οποίο πέρασε λίγο έξω από την εστία του Αστέρα.

Στο 14’ από την εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, η μπάλα πέρασε απ’ όλους τους αμυντικούς και λίγο πριν απειλήσει ο Κουρμπέλης προ του Παπαδόπουλου, παρενέβη σωτήρια για τον Αστέρα ο Γκαρντάβσκι.

Στο 20’ ο Καστάνιο πρόλαβε κι έδιωξε πριν κάνει το πλασέ ο Παλάσιος, όντας μόνος του απέναντι από τον Παπαδόπουλο μετά από εξαιρετική πάσα του Μπερνάρ. Στο 31’ ο Παλάσιος είχε ένα καλό σουτ που πέρασε πάνω από την εστία του Αστέρα και στο επόμενο λεπτό ο Κουρμπέλης αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για δεύτερη φορά και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες.

Ο Αστέρας άρχισε να επιτίθεται περισσότερο απ’ την στιγμή που απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα και στο 36’ ο Μπρινιόλι έδιωξε εντυπωσιακά τη σέντρα-σουτ του Κρεσπί. Στο 75’ το γύρισμα του Βαγιαννίδη για τον Παλάσιος έφερε τον Αργεντινό σε θέση βολής από πλάγια δεξιά, όμως το σουτ του έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Παπαδόπουλου.

Στο 80’ ο Αστέρας άνοιξε το σκορ. Ο Σίτο επιχείρησε σέντρα, ο Πούχατς έδιωξε απρόσεχτα την μπάλα που κατέληξε στον Μπαρτόλο και ο τελευταίος με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Μπρινιόλι και έγραψε το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός στο 85’ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του στον αγώνα, όταν από το γύρισμα του Σάρλια, ο Ιωαννίδης κατέβασε την μπάλα με το στήθος και σούταρε, όμως ο Παπαδόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά με τα πόδια και κράτησε το 1-0 για τον Αστέρα Τρίπολης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Άκης Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Καστάνιο, Ατιένθα, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Σανταφέ (72’ Μπαρτόλο), Γκαρντάβσκι (55’ Μπερτόλιο), Σίτο (90'+1' Γκαρσία), Κρεσπί (90'+1' Αλάγκμπε), Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς (81’ Χουάνκαρ), Κουρμπέλης, Ρουμπέν, Τσέριν (74’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (81’ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (67’ Μαντσίνι), Σπόραρ (67’ Ιωαννίδης).





Βαθμολογία 2023-24