logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Για τελικό η Νιουκάστλ
 31/1/2023

Η Νιουκάστλ υποδέχεται την Σαουθάμπτον στην επαναληπτική αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Λιγκ-Καπ Αγγλίας. Οι γηπεδούχοι μετά την νίκη με 0-1 εκτός, έχουν προβάδισμα πρόκρισης, με την Σαουθάμπτον να σκέφτεται και την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ.

Τι ισχύει
Οι δεύτεροι ημιτελικοί διεξάγονται στο Λιγκ Καπ Αγγλίας με τα ζευγάρια Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον και Μάντσεστερ Γ. - Νότιγχαμ. Οι ημιτελικοί είναι διπλοί και προκρίνεται η ομάδα με τα περισσότερα γκολ συνολικά στους δύο αγώνες, χωρίς να μετρούν τα εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ίδιου αριθμού γκολ μετά τα 90' της ρεβάνς, διεξάγεται ημίωρη παράταση. Αν και πάλι δεν προκύψει νικητής, η πρόκριση κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ - ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ
Η Νιούκαστλ κέρδισε τον πρώτο ημιτελικό με τον Ζοέλιντον να σκοράρει δεύτερο σερί ματς Λιγκ Καπ και πάει για πρώτο τελικό σε οποιαδήποτε διοργάνωση από το 1999 και πρώτο σε Λιγκ Καπ από το 1976. Η ομάδα του Έντι Χάου, δεν έχει δεχτεί γκολ σε οκτώ εντός έδρας παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, το μεγαλύτερο σερί της ως γηπεδούχος.

Έχει κερδίσει επτά από τα τελευταία εννέα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με Σαουθάμπτον. Εκτός Κραφτ, Τάργκετ (μπακ), Σέλβι (μέσος). Πήρε τον εξτρέμ Γκόρντον από Έβερτον αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Η Σαουθάμπτον κέρδισε 2-1 την Μπλάκπουλ εντός έδρας και συνέχισε στο Κύπελλο Αγγλίας, αλλά στο Λιγκ Καπ θέλει να γίνει η τρίτη ομάδα στην ιστορία που περνάει σε τελικό έχοντας χάσει τον πρώτο ημιτελικό εντός έδρας και πρώτη από το 1986-87. Η ομάδα του Νέιθαν Τζόουνς έχει κακή παράδοση στην έδρα της Νιούκαστλ, με μόνο μία νίκη στα τελευταία 18 εκεί σε όλες τις διοργανώσεις (2015) και καμία ανέπαφη εστία από το 1997.

Εκτός παραμένουν οι Λιβραμέντο, Λάριος, αμφίβολοι Tζενεπό (εξτρέμ), ΜακΚάρθι (αναπλ. τερμ.), επιστρέφει από τιμωρία ο μπακ Τσαλέτα-Τσαρ.

Εκτίμηση: 1+Over





Βαθμολογία 2023-24