logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

ΜΗΝ (ΞΕ)ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ «ΠΡΟΓΝΩΣΠΟΡ-ΣΤΟΙΧΗΜΑ»
 7/2/2023

Τα Κύπελλα Ελλάδας, Αγγλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ολλανδίας και Πορτογαλίας βρίσκονται στο προσκήνιο στο νέο κουπόνι του ΟΠΑΠ για το τριήμερο 7-9 Φεβρουαρίου 2023. Πρώτο και καλύτερο το Κύπελλο Ελλάδας με τα παιχνίδια της ημιτελικής φάσης.

Την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν τα παιχνίδια Λαμία – ΠΑΟΚ (18:30) και το μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός (20:30) ενώ οι αγώνες ρεβάνς θα πραγματοποιηθούν την 1η Μαρτίου. Πρόκειται για το 81ο Κύπελλο Ελλάδας. Δεν ισχύει το πλεονέκτημα του εκτός έδρας γκολ και σε περίπτωση που οι ομάδες έχουν ίδια γκολ μετά και τα δύο παιχνίδια, η πρόκριση θα κριθεί σε ημίωρη παράταση ή και στα πέναλτι εάν χρειαστεί. Η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας θα εξασφαλίσει την έξοδό της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2022-23. Πέρσι το Κύπελλο Ελλάδα κατέκτησε ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός έχει τα περισσότερα τρόπαια (28), ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 19, η ΑΕΚ με 15 και ο ΠΑΟΚ με 8 Κύπελλα.

Στις νίκες προηγείται ο Ολυμπιακός με 90 έναντι 67 της ΑΕΚ, ενώ σε 48 αναμετρήσεις τους δεν έχει επικρατήσει κάποιος. Η μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ σε επίσημα ματς είναι το 6–0 για το πρωτάθλημα 1980-81 στο Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης (μετά το τέλος εκείνης της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης συνέβη η μεγαλύτερη τραγωδία των ελληνικών γηπέδων, η τραγωδία της θύρας 7) και το 6–0 που είχε επικρατήσει στο πρωτάθλημα 2010-11, επίσης στο Γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Η μεγαλύτερη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού σε επίσημο αγώνα είναι το 6–1 με το οποίο είχε επικρατήσει στη Νέα Φιλαδέλφεια για το θεσμό του κυπέλλου 1977-78. Οι κορυφαίοι σκόρερ στο ντέρμπι είναι ο Μίμης Παπαϊωάννου με 14 γκολ για την ΑΕΚ[1] και οι Γιώργος Σιδέρης και Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς με 12 γκολ έκαστος για τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός παραμένει αήττητος στα 16 τελευταία ματς με την ΑΕΚ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με απολογισμό 11 νίκες και 5 ισοπαλίες. Η τελευταία νίκη της ΑΕΚ επιτεύχθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2018 με σκορ 2-1 σε αγώνα για το Κύπελλο Ελλάδας! Φέτος στο πρωτάθλημα Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-0 στις 13/11/2022.

Το 142ο Κύπελλο Αγγλίας, η πιο αρχαία ποδοσφαιρική διοργάνωση συνεχίζεται με τους επαναληπτικούς αγώνες από τον 4ο γύρο και συγκεκριμένα με τα παιχνίδια Γκρίμσμπι – Λούτον, Μπέρνλι – Ίπσουϊτς, Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ – Ρέξαμ, Φλίτγουντ – Σέφιλντ – Γουένσντεϊ και Σάντερλαντ – Φούλαμ. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και πέναλτι εάν χρειαστεί. Η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο θα εξασφαλίσει την έξοδό της στην φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ της σεζόν 2023-24.

Το μεγάλο ντέρμπι Μαρσέϊγ – Παρί Σεν Ζερμέν στο «Βελοντρόμ» της Μασσαλίας την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου το βράδυ (22:10) ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της φάσης των «16» στο Κύπελλο Γαλλίας (106η διοργάνωση). Τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ με παράταση και πέναλτι εάν χρειαστεί. Μεγάλο ντέρμπι και στο Λυών ανάμεσα στην ομώνυμη ομάδα και την Λιλ ενώ η κάτοχος του τροπαίου, η Ναντ έχει εκτός έδρας αποστολή κόντρα στην Ανζέ. Η ομάδα που θα κατακτήσει το τρόπαιο θα εξασφαλίσει την έξοδό της στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ.

Με τέσσερα παιχνίδια θα ολοκληρωθεί η φάση των «16» στο Κύπελλο Γερμανίας και συγκεκριμένα με τα παιχνίδια Σαντχάουζεν – Φράϊμπουργκ, Άϊντραχτ Φρανκφούρτης – Ντάρμσταντ, Νυρεμβέρνη – Ντίσελντορφ και Μπόχουμ – Ντόρτμουντ. Τα αποτελέσματα των πρώτη τεσσάρων αγώνων ήταν τα εξής: Μάϊντζ – Μπάγερν 0-4, Λειψία – Χόφενχαϊμ 3-1, Πάντερμπορν – Στουτγάρδη 1-2 και Ουνιόν Βερολίνουν – Βόλφσμπουργκ 2-1. Πρόκειται για την 80η διοργάνωση. Οι αγώνες είναι νοκ άουτ με παράταση και πέναλτι ένα χρειαστεί. Η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του επόμενου Γιουρόπα Λιγκ. Πέρσι το Κύπελλο κατέκτησε η Λειψία στα πέναλτι σε βάρος της Φράϊμπουργκ.

Το ΝΒΑ και η Ευρωλίγκα δεσπόζουν στο κουπόνι του μπάσκετ. Στο ΝΒΑ όλα τα βλέμματα στρέφονται στο Λος Άντζελες και στην αναμέτρηση των Λέϊκερς με την Οκλαχόμα τα ξημερώματα της Τετάρτης. Ο Λε Μπρον Τζέιμς αναμένεται να ξεπεράσει τον θρυλικό Αμπντούλ Καρίμ Τζαμπάρ και να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών και οι τιμές των εισιτηρίων έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Στο Τσάμπιονς Λιγκ η ΑΕΚ υποδέχεται την Λιμόζ και στο Γιουροκάπ ο Προμηθέας φιλοξενεί την Σλασκ Βρότσλαβ. Στην Ευρωλίγκα ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Βερολίνο με την Άλμπα την Τετάρτη το βράδυ (21:00) και την Παρασκευή το βράδυ (21:00) ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ!