logo as
   [954] ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝΟΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΛΑΝΟΥΣ 0-1  [952] ΚΟΜΠΡΕΣΑΛ - ΤΑΓΙΕΡΕΣ 0-2  
 
 
 
 
 
 
 

Παίκτης της χρονιάς ο Χάαλαντ! (vid)
 27/5/2023

Ο Ερλινγκ Χάαλαντ αναδείχθηκε ποδοσφαιριστής της χρονιάς στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Νορβηγός φορ σημείωσε 36 γκολ σε 35 αγώνες και οδήγησε την Μάντσεστερ Σίτι στην κατάκτηση του τίτλου.

Ο νεαρός Νορβηγός επιθετικός, προσαρμόσθηκε άμεσα στα νέα δεδομένα και έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος στο πιό δύσκολο πρωτάθλημα του πλανήτη, διαδεχόμενος τον Βέλγο συμπαίκτη του στην Μάντσεστερ Σίτι, Κέβιν Ντε Μπρόϊνε, ο οποίος είχε λάβει, πέρυσι, την συγκεκριμένη τιμητική διάκριση.

Ο Χάαλαντ, ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες, μία ιστορική πρώτη σεζόν στην Αγγλία, καθώς με 36 γκολ και οκτώ ασίστ σε 35 αγώνες, έγινε ο παίκτης με την μεγαλύτερη... παραγωγικότητα στην πρώτη του χρονιά στην Premier League, από την σεζόν 1992-1993, οπότε και το αγγλικό πρωτάθλημα, απέκτησε την σημερινή μορφή του.

Ο Χάαλαντ είναι ο πρώτος σκόρερ και στο Τσάμπιονς Λιγκ με 12 γκολ. Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις φέτος ο Νορβηγός σούπερ σταρ μετρά 52 γκολ (3 στο Κύπελλο και 1 στο Λιγκ Καπ) και 9 ασίστ σε 53 παιχνίδια, επίδοση ασύλληπτη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο!