logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ν. Ζελιαναίος: Τριάδα με λογική!
 30/5/2023

Μόλις 14 αγώνες στο πρόγραμμα της Τρίτης (30/05) αλλά παρόλα αυτά έχω ξεχωρίσει μια τριάδα με βάση το κίνητρο το λογική.

Νοκ άουτ ματς της φάσης των «16» είναι αυτό της Ελσίνκι με την Χόνκα και ο άσσος έχει καλή τύχη με βάση τα παρακάτω δεδομένα. Η πρωταθλήτρια Ελσίνκι έχει σημειώσει πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και μία ήττα και είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας ενώ η Χόνκα είναι στην 5η θέση με τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Η Χόνκα δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση αφού έχει τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της και απέναντι στην Ελσίνκι έχει δυσάρεστες αναμνήσεις. Συγκεκριμένα η Ελσίνκι μετρά τέσσερις νίκες και μία ήττα στα τελευταία πέντε παιχνίδια της με την Χόνκα, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης από τις 2 Απριλίου 2022 και μετά. Φέτος η Ελσίνκι έχει σημειώσει ήδη δύο νίκες κόντρα στην Χόνκα, μία στο Λιγκ Καπ με σκορ 4-0 στις 18/02/23 και μία στο πρωτάθλημα με σκορ 2-0 στις 5/04/2023. Ο άσσος με απόδοση 1,80 είναι πρόκληση!

Τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε στην γειτονική Τουρκία και η Γαλατασαράι θα έχει την ευκαιρία να αγκαλιάσει τον τίτλο μέσα στην Άγκυρα επί της Ανκαραγκουτσού. Η ομάδα του Οκάν Μπουρούκ οδηγεί την… κούρσα με προβάδισμα +5 βαθμών από τις Φενέρμπαχτσε και Μπεσίκτας και μόνο με αυτοκτονία μπορεί να κινδυνέψει. Η Γαλατασαράι θέλει τη νίκη αφού στη συνέχεια στις 4 Ιουνίου θα υποδεχθεί την μισητή της αντίπαλο, την Φενέρμπαχτσε και επιδιώκει να διατηρήσει την διαφορά των πέντε βαθμών έτσι ώστε να παραμείνει σε θέση ισχύος αν κάτι στραβώσει στοπ ντέρμπι. Η Ανκαραγκουτσού είναι στο +5 από την ζώνη του υποβιβασμού και δύσκολα θα κινδυνέψει. Η ομάδα της Αγκύρας έχει μία μόλις νίκη στα τελευταία τέσσερα ματς. Η Γαλατασαράι μετρά έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία μόλις ήττα στα τελευταία οκτώ ματς και είναι ανώτερη σε όλα. Η παράδοση είναι υπέρ της Γαλατασαράι, η οποία επικράτησε 2-1 στο ματς του πρώτου γύρου.

Τέλος θα κλείσω την σημερινή μου πρόβλεψη με τον άσσο της Κάλιαρι επί της Πάρμα στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης των πλέι οφ για την άνοδο στα σαλόνια του Καμπιονάτο. Η Κάλιαρι επιδιώκει μια «καθαρή» νίκη για να πάει ως φαβορί στον αγώνα ρεβάνς στο «Ένιο Ταρντίνι» στις 3 Ιουνίου. Σημειώστε ότι σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας στα γκολ μετά και τα δύο ματς την πρόκριση στον τελικούς των μπαράζ θα πάρει η ομάδα που τερμάτισε πιο ψηλά στην κανονική περίοδο. Πάρμα και Κάλιαρι ισοβάθμησαν στην 4η θέση με 60 βαθμούς, αλλά η Πάρμα έχει το πλεονέκτημα στα μεταξύ τους ματς (1-1 και 2-1). Συνεπώς η Κάλιαρι έχει μειονέκτημα και θα παίξει τα ρέστα της. Η ομάδα της Σαρδηνία είναι δυνατή στο «Σαν Ελία» με 11 νίκες, 6 ισοπαλίες και 2 ήττες και η Πάρμα εκτός έδρας δεν είναι και τόσο αξιόπιστη με 6 νίκες, 8 ισοπαλίες και 5 ήττες. Η Κάλιαρι του Κλαούντιο Ρανιέρα έχει σημειώσει πέντε σερί νίκες και απέναντι στην Πάρμα έχει πολύ καλή παράδοση με τέσσερις νίκες (1-0, 4-0, 2-0 και 4-3) και μία ισοπαλία (2-2) στα τελευταία πέντε εντός έδρας ματς από τις 27 Απριλίου 2014 και μετά.

ΠΡΟΤΑΣΗ

900. ΕΛΣΙΝΚΙ – ΧΟΝΚΑ 1 (1,80)

905. ΑΝΚΑΡΑΓΚΟΥΤΣΟΥ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ 2 (1,52)

982. ΚΑΛΙΑΡΙ – ΠΑΡΜΑ 1 (1,98)





Βαθμολογία 2023-24