logo as
   [123] ΠΙΡΙΝ ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ - ΕΤΑΡ 1924 ΒΕΛΙΚΟ ΤΑΡΝΟΒΟ Half 1-1  
 
 
 
 
 
 
 

Τελικός σε βαρύ κλίμα
 24/5/2017

ΑΓΙΑΞ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ (ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ)
Η... τρελή συμμορία από το Άμστερνταμ επέστρεψε στις ρίζες της -δίνοντας τόπο στα νιάτα- και ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός μετά τον χαμένο του 1996 για το Τσάμπιονς Λιγκ (στα πέναλτι, από τη Γιουβέντους) είναι γεγονός. Οι πιτσιρικάδες του Πέτερ Μποζ έκαναν εξαιρετική πορεία στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, στοχεύοντας πάντα στο ένα γκολ παραπάνω σε σύγκριση με τους αντιπάλους τους. Βέβαια, τα πολλά ματς είχαν αντίκτυπο στην εντός των συνόρων πορεία του Αίαντα, καθώς τερμάτισε στη 2η θέση, καθώς μπορεί να ξεπέρασε την Αϊντχόφεν, αλλά τον προσπέρασε η Φέγενορντ, η οποία στέφθηκε πρωταθλήτρια μετά το μακρινό 1999. Πολλοί θεωρούν ότι στον τελικό με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ολλανδική ομάδα είναι το ξεκάθαρο αουτσάιντερ, αλλά το σίγουρο είναι ότι στον αγωνιστικό χώρο τους «Φρεντς Αρένα» θα παραταχθεί μία ομάδα που ξεχειλίζει από ταλέντο, ίσως και απειρία, αλλά και υπέρμετρο ενθουσιασμό.
Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία από τις μόλις πέντε ομάδες που έχουν κατακτήσει τα πάντα στο ευρωπαϊκό στερέωμα, κάτι που κατάφεραν και οι Γιουβέντους, Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Τσέλσι. «Πιστεύω έχουμε πιθανότητες να νικήσουμε αν κάνουμε το παιχνίδι μας. Φέτος έχουμε βρει έναν τρόπο παιχνιδιού που μας αντιπροσωπεύει σαν σύλλογο» τόνισε ο τεχνικός του Αγιαξ, Πέτερ Μποσζ.
Ο Αγιαξ είναι μία από τις πέντε ευρωπαϊκές ομάδες που έχει κατακτήσει τα πάντα. Η 5η της... παρέας, φιλοδοξεί να γίνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από τη συλλογή της οποίας λείπει το κυριολεκτικά βαρύτιμο τρόπαιο για να έχει «ζήσει τα πάντα». Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο είναι το θεωρητικό φαβορί και πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβεί διαφορετικά, από τη στιγμή που μόνο τα τελευταία τρία χρόνια οι διοικούντες δαπάνησαν περίπου 500 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα μεταγραφικά έξοδα του Άγιαξ τον τελευταίο μισό αιώνα! Η αντίθεση προκαλεί ίλιγγο, ενώ προβληματισμός υπάρχει στις τάξεις των προληπτικών, λόγω του ότι οι «κόκκινοι διάβολοι», αν συνυπολογίσουμε και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, προέρχονται από τρεις διαδοχικούς χαμένους τελικούς. Βάσει εκτιμήσεων και αποδόσεων, η αγγλική ομάδα είναι το φαβορί, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο νικητής της διοργάνωσης εξασφαλίζει θέση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κάτι που είναι απαραίτητο στις τάξεις της Γιουνάιτεντ ώστε να αποκατασταθεί η οικονομική ισορροπία του κλαμπ.
H συνέντευξη Τύπου του Ζοσέ Μουρίνιο ματαιώθηκε και ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ωρών στο Μάντσεστερ, αλλά και το τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες του κόντρα στον Αγιαξ. «Όλοι είμαστε πολύ λυπημένοι για τα τραγικά γεγονότα χθες το βράδυ. Δεν μπορούμε να βγάλουμε από το μυαλό μας και τις καρδιές μας τα θύματα και τις οικογένειές τους. Πρέπει η Γιουνάιτεντ να βρει τον ενθουσιασμό για να αντιμετωπίσει τον Αγιαξ. Εχουμε μια δουλειά να κάνουμε στη Σουηδία. Είναι κρίμα που δε θα παρουσιαστούμε χαρούμενοι όπως έπρεπε να είμαστε πριν από ένα τόσο μεγάλο ματς. Μπορεί το διάστημα που βρίσκομαι στο Μάντσεστερ να είναι μικρό, αλλά οι άνθρωποι της πόλης είναι δεμένοι και θα συνεχίσουν σα γροθιά» τόνισε ο Special One.
Στη διάθεση του τεχνικού τιμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  τέθηκαν οι Κρις Σμόλινγκ και Μαρουάν Φελαϊνί.  Υπενθυμίζεται ότι εκτός είναι οι τραυματίες Ιμπραΐμοβιτς, Σο, Γιανγκ, Ρόχο και ο τιμωρημένος Μπαϊγί. 
Εκτίμηση 2/Over