logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

«Τελικός» για Λίβερπουλ
 5/12/2017

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ

Η Λίβερπουλ ήταν αποτελεσματική και τυχερή στο πρώτο ημίχρονο στη Σεβίλλη, στο 30' έφτασε να προηγείται 3-0! Στο δεύτερο μισό, όμως, «εξαφανίστηκε», για να δεχθεί την ισοφάριση στο 93'! Μένει 3η (Γιουρόπα) αν χάσει και δεν χάσει η Σεβίλλη (υστερεί σε διπλή ισοβαθμία με Σπαρτάκ και σε τριπλή με Σπαρτάκ, Σεβίλλη). Πρώτη με νίκη, αλλά και με «Χ» αν δεν νικήσει η Σεβίλλη. Στο πρωτάθλημα νίκησε την Μπράιτον 5-1, έπιασε την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Δεν έχει περάσει σε νοκ άουτ ματς μετά το 2009! Αμφίβολοι δίνονται οι κεντρικοί αμυντικοί Μάτιπ και Κλάβαν, αν λείψουν αμφότεροι προκύπτει σοβαρό πρόβλημα στα ούτως ή άλλως ασταθή μετόπισθεν.

Η Σπαρτάκ Μόσχας είχε νευρικότητα στο εντός έδρας ματς με τη Μάριμπορ και παρά το ότι το γκολ του Ζε Λουίς στο 82' φάνηκε να φέρνει τη λύτρωση, στο 92' δέχθηκε την ισοφάριση κι έμεινε στο 1-1. Επεσε τρίτη η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα. Περνάει με νίκη, ως πρώτη μάλιστα αν δεν νικήσει η Σεβίλλη. Στο Γιουρόπα Λιγκ (τρίτη θέση) συνεχίζει σε κάθε άλλη περίπτωση. Στο πρωτάθλημα νίκησε 1-0 στην έδρα της Αρσεναλ Τούλα με γκολ στο 90', ανεβάζει στροφές. «Ζημιάρα» στην Αγγλία, με απολογισμό 4-1-4. Εκτός δράσης σε σταθερή βάση έχουν τεθεί οι μέσοι Ανανίτζε και Τιμοφέεφ, όπως και ο ακραίος μπακ Τίγκιεφ. Δεν προέκυψαν απρόοπτα προβλήματα.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

ΜΑΡΙΜΠΟΡ-ΣΕΒΙΛΛΗ

Η Μάριμπορ είχε αξιόμαχη παρουσία στο ματς με τη Σπαρτάκ και παρά το ότι δέχθηκε το γκολ στο 82', απάντησε με τον Μεσάνοβιτς στο 92' (αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή). Βαθμός δίχως αντίκρισμα για τους πρωταθλητές Σλοβενίας, θα τερματίσουν δεδομένα στην τελευταία θέση του ομίλου, δεν συνεχίζουν στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα νίκησε 2-1 εντός έδρας την Γκόριτσα, με τον φορ Ταβάρες να φτάνει τα 131 γκολ (πρώτος σκόρερ στην ιστορία του πρωταθλήματος). Εντός έδρας με ισπανικές ομάδες έχει 0-2-1. Εκτός δράσης ο μέσος Ινμπρούμ, οι αμυντικοί Μίλετς, Ράιτσεβιτς και ο επιθετικός Ζάχοβιτς, προβλήματα που πάντως δεν αποτελούν απρόοπτα.

Η Σεβίλλη είχε ευκαιρίες, αλλά και τεράστια κενά στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο με τη Λίβερπουλ, στο 30' δέχθηκε το 3-0! Βέβαια, στην επανάληψη αντέδρασε εξαιρετικά και ισοφάρισε στο 93'! Βαθμός ψυχολογίας, περνάει στους «16» με νίκη (ως πρώτη, αν δεν νικήσει η Λίβερπουλ). Αν φέρει «Χ» περνάει ως δεύτερη σε κάθε περίπτωση. Με ήττα μένει εκτός αν νικήσει η Σπαρτάκ. Στο πρωτάθλημα νίκησε 2-0 εντός τη Λα Κορούνια. Πορέυεται με τον βοηθό προπονητή Ερνέστο Μαρκούσι στον πάγκο, είναι ασθενής ο Μπερίτσο. Εκτός, στην Ευρώπη, έχει απολογισμό 3-5-2 (0-1-0 στη Σλοβενία). Εκτός δράσης εδώ και καιρό οι αμυντικοί Παρέχα, Καρίσο, αμφίβολος ο αμυντικός Κιάερ, όπως και ο μέσος Ενζονζί λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1