logo as
   [120] ΑΝΤΕΛΑΙΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΓΟΥΕΣΤΕΡΝ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ Final 4-1  
 
 
 
 
 
 
 

Στα πόδια της η πρόκριση
 6/12/2017

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ-ΑΕΚ

Αούστρια και ΑΕΚ διεκδικούν την 2η θέση στον όμιλο (4ος). Η ομάδα της Αυστρίας θέλει νίκη, έχει την χειρότερη άμυνα (16) στο γκρουπ. Πήρε 1-1 στη Βιέννη από την πρωτοπόρο Σάλτσμπουργκ με γκολ στο 90’+4, έχει απώλειες στο πρωτάθλημα (8-5-7/29-28). Πάγια εκτός οι βασικοί αμυντικοί Βέστερμαν, Κλάιν, Μαρτσλινκο, στο τελευταίο δεν έπαιξε και ο στόπερ Μπόρκοβιτς. Στο Γιουρόπα Λιγκ κέρδισε μόλις μια φορά στα τελευταία 15 (με 10 ήττες), εντός έχει σερί 0-2-7. Με ελληνικές ομάδες μετράει 1-2-3 (1-1-1 εντός). Στο όριο καρτών είναι οι επιθετικός Μόνσχαϊν, αριστερός μπακ Σαλαμόν.

Η ΑΕΚ θέλει να μην χάσει στη Βιέννη για να βγει 2η (2-2 στο ΟΑΚΑ στον πρώτο γύρο), ούσα αήττητη στον όμιλο. Είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα, μετά το 2-0 στη Λειβαδιά. Ο Τσόσιτς (αμυντικός) είναι απών, χάνουν τη χρονιά οι Γιόχανσον, Μάνταλος. Απομένει να δούμε τι θα γίνει με τον Ανέστη (πορτιέρο). Στο όριο καρτών είναι οι Σιμόες, Λιβάγια και Λόπες! Η Ένωση τρέχει σερί 2-5-0 στην Ευρώπη, αλλά εκτός έχει μόλις μια νίκη στα πέντε τελευταία (1-3-1). Κόντρα σε αυστριακές ομάδες έχει απολογισμό 3-2-4, με 1-1-2 εκτός!

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: X

ΡΙΕΚΑ – ΜΙΛΑΝ

Η Ριέκα δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα κόντρα στην ΑΕΚ και έτσι έμεινε οριστικά εκτός. Η ομάδα του Ματίαζ Κεκ, θα προσπαθήσει να τελειώσει τον όμιλο με νίκη γοήτρου απέναντι σε ένα μεγάλο ευρωπαϊκό όνομα. Στο πρωτάθλημα Κροατίας είναι τέταρτη καθώς έχασε εντός 2-1 από την Χάιντουκ Σπλιτ. Η Ριέκα έχει χάσει τα τρία τελευταία ευρωπαϊκά εντός έδρας παιχνίδια της, ενώ μετράει μόνο μία νίκη στα τελευταία επτά, με δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, κάτι που της έχει στοιχίσει.

Η Μίλαν μετά την εύκολη νίκη επί της Αούστρια εξασφάλισε την πρόκριση ως πρώτη του ομίλου, οπότε είναι αδιάφορη. Ο Τζενάρο Γκατούζο ανέλαβε την ομάδα αντί του Μοντέλα, αλλά δεν ξεκίνησε καλά την θητεία του, καθώς έμεινε στο 2-2 στο πρωτάθλημα στην έδρα της Μπενεβέντο, με τους «ροσονέρι» να δέχονται γκολ στις καθυστερήσεις από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ο Γκατούζο μπορεί να κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα του δίνοντας ευκαιρία σε αναπληρωματικούς. Εκτός παραμένει ο μέσος Κόντι. Αμφίβολος είναι ο μέσος Τσαλχάνογλου.

EKTIMHΣΗ: 2