logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Η κούπα στην Ατλέτικο!
 16/5/2018

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Γκριζμάν που πέτυχε δύο γκολ, η Ατλέτικο νίκησε εύκολα την Μαρσέιγ στην Λιόν (0-3) και κατέκτησε το 3ο Europa League της ιστορίας της.

Εξι χρόνια μετά το τελευταίο της ευρωπαϊκό τρόπαιο (2012) κι αφού δεν κατάφερε σε δύο τελικούς Champions League να πανηγυρίσει, η Ατλέτικο Μαδρίτης στέφθηκε ξανά κυπελλούχος Ευρώπης.

Το τραγικό λάθος του Ανγκισά στο 21΄ έδωσε την ευκαιρία στον Γκριεζμάν να βρεθεί απέναντι από τον Μανταντά και με ιδανικό πλασέ να ανοίξει το σκορ.  «Δράστης» και πάλι ο Γκριεζμάν στο 49' , ο οποίος «έσκαψε» τη μπάλα πάνω από τον Μπανταντά και με το 2-0 ουσιαστικά έδωσε πρόωρο τέλος στον τελικό. 

Ο Κώστας Μήτρογλου με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, επτά λεπτά μετά την είσόδό του στον αγωνιστικό χώρο, στην πιο μεγάλη ευκαιρία της Μαρσέιγ. Το γκολ δεν ήρθε για τους τυπικά γηπεδούχους, αντίθετα στο 89΄ ο Γκάμπι σημάδεψε σωστά και με ευθύβολο σουτ «σφράγισε» τη μεγάλη νίκη της ομάδας του (3-0).

Μαρσέιγ (Ρούντι Γκαρσία): Αμαβί, Λουίζ Γκουστάβο, Ραμί, Σαρ, Σανσόν, Ανγκισά, Οκάμπος (55' Ν' Ζι), Παγιέ (32' Μαξ Λόπες), Τοβέν, Ζερμέν (74' Μήτρογλου).

Ατλέτικο Μαδρίτης (Χερμάν Μπούργος): Ομπλακ, Βρσάλικο (46' Χουανφράν), Γοδίν, Χιμένες, Λούκας Ερναντέζ, Γκάμπι, Κόκε, Σαούλ, Κορέα (88' Παρτέι), Γκριζμάν (90' Τόρες), Ντιέγο Κόστα.