logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Για την κορυφή!
 20/5/2018

Η Φενερμπαχτσέ του Κώστα Σλούκα πάει για τη δεύτερη συνεχόμενη κούπα, άλλη άποψη έχει η Ρεάλ Μαδρίτης στον αποψινό τελικό της Ευρωλίγκας στο Βελιγράδι(21:00, NOVA1)!

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικράτησε της Ζαλγκίρις, στον πρώτο ημιτελικό με 76-67. Η Φενερμπαχτσέ είχε τα ηνία καθ' όλη τη διάρκεια και δεν αγχώθηκε ιδιαίτερα κόντρα στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε 14 πόντους, 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 24 λεπτά συμμετοχής κι έτσι μετά τη διετία 2012-13, στην οποία κατέκτησε δύο διαδοχικά ευρωπαϊκά τρόπαια με τον Ολυμπιακό, απόψε θα προσπαθήσει να επαναλάβει το ίδιο με τους Τούρκους

Στον έτερο ημιτελικό της Παρασκευής, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με 92-83 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη. Η ρωσική ομάδα ήταν μπροστά στο σκορ, με 30-20, στο πρώτο δεκάλεπτο αλλά από τη δεύτερη περίοδο και μετά, ο επιθετικός πλουραλισμός των Ισπανών ανέτρεψε τα δεδομένα χάρη σε μεγάλα τρίποντα. Πρωταγωνιστές της αναμέτρησης ήταν οι Σέρχιο Γιουλ και Λούκα Ντόνσιτς που πέτυχαν από 16 πόντους έκαστος κι έτσι το σύνολο του Πάμπλο Λάσο θα διεκδικήσει το δέκατο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου.


* Ο Σλοβένος Λούκα Ντόντσιτς, το παιδί-θαύμα της Ρεάλ Μαδρίτης και του ευρωπαϊκού μπάσκετ αναδείχτηκε MVP της διοργάνωσης!


* Ο «μικρός» τελικός, ανάμεσα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Ζαλγκίρις, θα ξεκινήσει στις 18:00.