logo as
   [177] ΕΜΠΣΦΛΙΤ ΓΙΟΥΝ. - ΣΑΟΥΘΕΝΤ 0-1  [178] ΚΙΝΤΕΡΜΙΝΣΤΕΡ - ΟΛΤΡΙΝΧΑΜ 1-0  [190] ΜΠΑΘ ΣΙΤΙ - ΓΟΥΕΙΜΑΟΥΘ 1-0  [182] ΟΛΝΤΑΜ - ΦΑΙΛΝΤ 0-2  [160] ΣΟΥΙΝΤΟΝ - ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ 1-0  [162] ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ - ΣΤΟΚΠΟΡΤ 0-1  [129] ΑΡΝΤΑ ΚΟΥΡΝΤΖΧΑΛΙ - ΛΕΦΣΚΙ 2005 ΚΡΟΥΜΟΒΓΚΡΑΝΤ Half 1-1  [196] ΧΕΜΕΛ ΧΕΜΠΣΤΕΝΤ - ΑΒΕΛΕΙ 2-0  [138] ΧΑΝΤΕΡΣΦΙΛΝΤ - ΚΟΒΕΝΤΡΙ 0-1  
 
 
 
 
 
 
 

Η μεγάλη ώρα!
 25/5/2018

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Ρεάλ Μαδρίτης φιλοδοξεί να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ για τρίτη διαδοχική σεζόν, αλλά το έργο της στα ημιτελικά μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Είχε νικήσει 2-1 την Μπάγερν στο Μόναχο (με ανατροπή) και στη Μαδρίτη δέχθηκε γκολ μόλις στο 3'. Ισοφάρισε άμεσα και το γύρισε στο 46', αλλά το 2-2 στο 63' την άγχωσε, ενώ ο ρέφερι δεν έδωσε δύο πέναλτι υπέρ των Βαυαρών που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη ροή του ματς. Το σίγουρο είναι ότι η «βασίλισσα» των 12 τροπαίων έχει συνδυάσει το όνομά της με την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, είναι μακράν το πιο επιτυχημένο κλαμπ. Μάλιστα, φέτος αφοσιώθηκε σε αυτή, καθώς εντός των συνόρων απέτυχε παταγωδώς, δεν κατάφερε να διεκδικήσει τον τίτλο με αξιώσεις. Τερμάτισε 17 βαθμούς πίσω από την Μπαρτσελόνα και τρεις από την Ατλέτικο (το θετικό είναι ότι εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ). Εξάλλου, υπάρχουν οι σχετικές αμυντικές ανησυχίες, καθώς η εστία της παραβιάστηκε στα πέντε από τα έξι νοκ άουτ ματς. Καθοδηγείται και φέτος από τον εκπληκτικό Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει πετύχει 15 γκολ σε μόλις 1.080 αγωνιστικά λεπτά και είναι με διαφορά ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν, αλλά το τεχνικό τιμ δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιον εκ των Βάθκεθ, Μπέιλ ή Ισκο θα προτιμήσει για την ενδεκάδα. Αναλόγως, θα διαμορφωθεί και το σύστημα (4-4-2 ή 4-3-3).

Η Λίβερπουλ των πέντε τροπαίων Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το κλόνητο φαβορί στα ημιτελικά με αντίπαλο τη Ρόμα και μετά το 5-2 στο «Ανφιλντ», άπαντες περίμεναν... περίπατο, αλλά δυσκολεύτηκε σημαντικά. Προηγήθηκε 2-1 στο «Ολίμπικο», αλλά χαλάρωσε και δέχθηκε τρία γκολ δίχως απάντηση (52', 86', 94'). Εξάλλου, είχε βοήθεια από τη διαιτησία, καθώς δεν δόθηκε πέναλτι και αποβολή εις βάρος της στο 63' κι ενώ το σκορ ήταν στο 2-2. Στους προηγούμενους γύρους, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είχε «σκορπίσει τον τρόμο» σε Μάντσεστερ Σίτι και Πόρτο, ενώ σε 14 ευρωπαϊκά ματς φέτος έχει πετύχει τον ασύλληπτο αριθμό των 46 τερμάτων. Η τριάδα των Σαλάχ (10 γκολ), Φιρμίνο (10) και Μανέ (9) αποτελεί «γρίφο» για κάθε αντίπαλη άμυνα, αν και τα αμυντικά κενά δεν λείπουν. Το κακό είναι στο αγγλικό πρωτάθλημα ήταν προβληματική (είχε απολογισμό 3-4-2 στις πρώτες εννέα αγωνιστικές) και ουδέποτε διεκδίκησε τον τίτλο, πλην όμως τερμάτισε στην 3η θέση κι εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Στα τέλη Απριλίου αποχώρησε από το τεχνικό τιμ ο Ζέλικο Μπούβατς, ο βοηθός του Κλοπ για 15 χρόνια και «μετρ» της τακτικής. Η Πρέμιερ Λιγκ τελείωσε στις 13 Μαΐου και οι «κόκκινοι» προετοιμάστηκαν για τέσσερις μέρες στη Μαρμπέγια (Ισπανία).Εκτός οι τραυματίες Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (μ. 7/2), Μάτιπ (α. 8/0), Γκόμεζ (α. 6/0), λογικά διαθέσιμοι οι Τσαν (μ. 9/3) και Μίλνερ (12/0, 8 ασίστ!).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1