logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Για δύο αποτελέσματα η Σέλτικ
 13/12/2018

ΣΕΛΤΙΚ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Μετά το «διπλό» επί της Ρόζενμποργκ η Σέλτικ βρίσκεται μία ανάσα από την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ. Αρκεί ένας βαθμός για να τα καταφέρει, ενώ μπορεί να περάσει και με ήττα, αν δεν κερδίσει η Λειψία. Μένει εκτός μόνο αν χάσει και κερδίσουν οι Γερμανοί.Ο πλάγιος μπακ Τιέρνεϊ έχασε το ματς πρωταθλήματος με την Κλιμάρνοκ, αλλά ο προπονητής της Σέλτικ, Μπρένταν Ρότζερς, δήλωσε πως θα είναι διαθέσιμος κόντρα στην Σάλτσμπουργκ. Πρώτη στην Σκωτία η Σέλτικ στο +2 από την Ρέιντζερς, αήττητη εδώ και 9 αγωνιστικές.

Περίπατο κάνει η Σάλτσμπουργκ στον όμιλο, όπου έχει προκριθεί με άνεση στους «32», έχει κάνει το 5 στα 5 και τώρα ψάχνει το απόλυτο 6 στα 6 για το… ονόρε στη Σκωτία κόντρα στη Σέλτικ. Η ομάδα του Μάρκο Ρόουζ είναι δυνατή και στο πρωτάθλημα, όπου επίσης κάνει περίπατο, καθώς έχει ξεφύγει στο +14 στην κορυφή, ούσα αήττητη μετά από 17 αγωνιστικές. Ο προπονητής της δήλωσε πως το 6 στα 6 αποτελεί κίνητρο και θα το παλέψει. Δεν παίζει λόγω τιμωρίας ο μέσος Σλάγκερ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Under


ΛΕΙΨΙΑ-ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ

Βαριά ήττα υπέστη η Λειψία στην έδρα της Φράιμπουργκ (3-0), υποχωρώντας στην τέταρτη θέση. Τίποτα δεν πήγε καλά για το συνήθως αξιόπιστο αμυντικά συγκρότημα του Ραλφ Ράνγκνικ, δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο μέρος και τη χαριστική βολή στις αρχές της επανάληψης. Δεν τα κατάφερε στο Σάλτσμπουργκ, πλέον για να προκριθεί χρειάζεται -πέρα από δική της νίκη- ήττα της Σέλτικ από τους Αυστριακούς. No goal και τα πέντε τελευταία επίσημα παιχνίδια της. Απέκτησε τον Αμερικανό μέσο Εβανς (από Ν.Υ Ρεντ Μπουλς), νοκ άουτ ο βασικός αριστερός μέσος Φορσμπέργκ.

Η Ρόζενμποργκ… ισοπέδωσε την Στρομσγκόντσετ στον τελικό κυπέλλου (4-1), προσθέτοντας το δέκατο νταμπλ στο παλμαρέ της (26 πρωταθλήματα-12 κύπελλα). Το γκολ που δέχθηκε νωρίς την… αγρίεψε φτάνοντας σε ανατροπή πριν το ημίχρονο, για να σκοράρει δις στην επανάληψη ο Νίκλας Μπέντνερ. Ωστόσο η φετινή ευρωπαϊκή της παρουσία εξελίχθηκε εφιαλτικά, η εντός έδρας ήττα από την Σέλτικ ήταν η πέμπτη στις ισάριθμες αγωνιστικές των ομίλων όπου έχει εμφανίσει άμυνα-παιδική χαρά. Νοκ άουτ ο επιθετικός Τζεμπάλι (3 γκολ), αμφίβολος ο Νιγηριανός φορ Αντεγκμπένρο.

EKTIMHΣΗ: 1