logo as
   [950] ΦΕΡΜΑΝΑ - ΡΙΜΙΝΙ 1912 1-0  [948] ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΖΙΟΥΛΙΑΝΟ ΚΑΛΤΣΙΟ 1-0  
 
 
 
 
 
 
 

Λίβερπουλ, η ομάδα-μύθος!
 7/5/2019

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ έζησε το θρυλικό «Ανφιλντ», με τους «ρεντς» να διαλύουν 4-0 την Μπαρτσελόνα παίρνοντας ανεπανάληπτη πρόκριση για τον τελικό!

Με τον Ολλανδό Βαϊνάλντουμ να βγάζει μάτια (2 γκολ) και τον Βέλγο Οριγκί επίσης να εκτελεί δις τον Τερ Στέγκεν, η τρομερή ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έγραψε ακόμη μία χρυσή σελίδα στο πάνθεον της ιστορίας (και μάλιστα χωρίς Σαλάχ και Φιρμίνο)!

Εχοντας ηττηθεί 3-0 στη Βαρκελώνη, η Λίβερπουλ δεν μπορούσε παρά να μπει επιθετικά και το έκανε, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ μόλις στο έβδομο λεπτό με τον Οριγκί.

Ενα… εξωγήινο τρίλεπτο (54’-56’) του Βαϊνάλντουμ, που αρχικά σκόραρε με πλασέ στην κίνηση και .... καπάκι με εξαιρετική κεφαλιά έβαλε φωτιά στο γήπεδο (3-0)!

Και αυτό που έγινε στο 79' δεν έχει προηγούμενο, με τους γηπεδούχους κυριολεκτικά να... δουλεύουν τους Καταλανούς σε εκτέλεση κόρνερ από τον Αλεξάντερ-Αρνολντ και τον Οριτζί να διαμορφώνει το τελικό 4-0 χαρίζοντας αδιανόητη πρόκριση στους Αγγλους!

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Φαν Ντάικ, Μάτιπ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον (46' Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ, Φαμπίνιο, Σακίρι (90' Στάριτζ), Μανέ, Οριγκί (84' Γκόμες)

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Βιδάλ (75' Αρτούρ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (81' Μάλκομ), Κουτίνιο (59' Σεμέντο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.