logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Κίνδυνος αποκλεισμού για Σίτι!
 16/5/2019

Ορατός είναι ο κίνδυνος αποκλεισμού της Μάντσεστερ Σίτι από το Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς η UEFA ανακοίνωσε πως ο φάκελος των «Πολιτών» για την παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play θα παραπεμφθεί στο συμβούλιο οικονομικού ελέγχου.


Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν, οι πρωταθλητές Αγγλίας παραπέμπονται για παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play, η οποία έγινε  μέσω επενδύσεων του Σεΐχη Μανσούρ που παρουσιάστηκαν ως χορηγίες.


Η συγκεκριμένη έρευνα ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου και όπως ανακοίνωσε η UEFA η υπόθεση θα εξεταστεί από το συμβούλιο οικονομικού ελέγχου, με τον κίνδυνο αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ να παραμονεύει για την Μάντσεστερ Σίτι.


«Ο επικεφαλής του Club Financial Control Body, έχοντας συμβουλευθεί και άλλα μέλη του ανεξάρτητου σώματος του CFCB, αποφάσισε να διαβιβάσει την υπόθεση της Μάντσεστερ Σίτι στο δικαστικό όργανο, έπειτα από το φινάλε της έρευνας που πραγματοποίησε. Η έρευνα αυτή ξεκίνησε στις 7 Μαρτίου του 2019 έπειτα από παραβίαση κανονισμών του Financial Fair Play, όπως αναφέρθηκε δημόσια στον Τύπο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.


Από την πλευρά τους οι «Πολίτες» τονίζουν: «Είμαστε απογοητευμένοι, σε καμία περίπτωση όμως δεν έχουμε εκπλαγεί από αυτή την εξέλιξη για την απόφαση του επικεφαλής της έρευνας, Άιβς Λετέρμ. Οι διαρροές στα media την περασμένη εβδομάδα είναι ενδεικτικές της εξέλιξης της διαδικασίας. Η Μάντσεστερ Σίτι παραμένει αισιόδοξη για θετική έκβαση όταν η υπόθεση θα εξεταστεί πλέον από ανεξάρτητο σώμα. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει η ομάδα είναι παντελώς λανθασμένες και η CFCB αδιαφορεί για αδιάσειστα στοιχεία που έχουμε παραδώσει. Η απόφαση περιλαμβάνει λάθη, παρερμηνείες και σύγχυση σε μια διαδικασία που από πλευράς μας χαρακτηρίζεται πως μη ικανοποιητική και εχθρική απέναντι στον σύλλογό μας».