logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Mόνο νίκη στον «τελικό»!
 11/12/2019

2ος όμιλος

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ.-ΤΟΤΕΝΑΜ
Η Μπάγερν δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα στο Βελιγράδι, «γάζωσε» τον Ερυθρό Αστέρα (6-0), με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να σημειώνει τέσσερα τέρματα. Εξασφάλισε την πρωτιά στον όμιλό της (η πρόκριση είχε σφραγιστεί νωρίτερα), έχει την καλύτερη επίθεση στους ομίλους (21 τέρματα). Στη Μπουντεσλίγκα, πάντως, παραπαίει. Το Σάββατο έχασε 2-1 με ανατροπή από την Γκλάντμπαχ και κατρακύλησε στην έβδομη θέση, αν και οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές. Εκτός Τολισό (μ. 5/2, 8/1), Σίλε (α. 2/0, 8/0). Αμφίβολος ο Μπόατενγκ (α., 3/0, 7/0). Το τεχνικό τιμ προσανατολίζεται να δώσει ευκαιρία σε παίκτες με μειωμένο χρόνο συμμετοχής.
Η Τότεναμ δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο από τον Ολυμπιακό, στο ντεμπούτο του Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο, αλλά μείωσε στο 45' και στην επανάληψη ανέβασε στροφές, για να φτάσει στη νίκη με 4-2. Με αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισε τη θέση της στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, εννοείται ότι δεν προλαβαίνει την κορυφή του ομίλου. Στην Πρέμιερ Λιγκ βγάζει μία σχετική βελτίωση, στο τελευταίο συνέτριψε 5-0 την Μπέρνλι, αλλά ακόμη βρίσκεται εκτός της πρώτης τετράδας. Εκτός οι Γιορίς (τ. 2 συμ., 7 συμ.), Ντέιβις (α. 2/0, 6/0), Λαμέλα (μ. 3/1, 9/2), Γουίνξ (μ. 3/0, 14/0), Εντομπελέ (μ. 5/0, 12/2). Θα παίξει με αρκετούς αναπληρωματικούς.
* Over τα 15 από τα 16 τελευταία ματς της Μπάγερν σε όλες τις διοργανώσεις.
* Over τα έξι από τα επτά τελευταία ματς της Τότεναμ σε όλες τις διοργανώσεις.

Πιθανές συνθέσεις:
Μπάγερν Μ. (4-1-2-2-1): Νόιερ – Παβάρ, Χάβι Μαρτίνεθ, Αλαμπα, Ντέιβις – Κίμιχ – Γκορέτσκα, Μίλερ - Γκνάμπρι, Κομάν – Λεβαντόβσκι.
Τότεναμ (4-3-3): Γκατσανίγκα – Γουόκερ-Πίτερς, Φόιτ, Σάντσες, Ρόουζ – Σισοκό, Λο Σέλσο, Σκιπ - Ερικσεν, Σεσενιόν, Πάροτ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Αγώνας χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι δύο ομάδες έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση. Πιθανό να δούμε αρκετά γκολ, θα πάμε με το over 3,5.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 στην έδρα της Τότεναμ πριν καν εκπνεύσει το πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά η συνέχεια ήταν εφιαλτική, καθώς ο αντίπαλος αντέδρασε και απάντησε με τέσσερα τέρματα (4-2). Ο μόλις ένας βαθμός (τέσσερις σερί ήττες) ίσως αδικεί την προσπάθεια των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι θα πάρουν την τρίτη θέση (Γιουρόπα) μόνο αν νικήσουν τον Αστέρα. Το Σάββατο επικράτησε 3-0 του Παναιτωλικού εκτός έδρας, συνεχίζει στην κορυφή, «παρέα» με τον ΠΑΟΚ. Δεν πρόλαβε ο Βαλμπουενά (μ. 9/2, 9/4). Εκτός λίστας οι Σουντανί (ε. 1/0, 11/5), Κούτρης (α. 1/0, 5/0). Αμφίβολος για την ενδεκάδα ο Αβραάμ Παπαδόπουλος (α., 1/0, 7/0).
Ο Ερυθρός Αστέρας γλίτωσε δέκα γκολ από την Μπάγερν, δέχθηκε... μόνο έξι και το τελικό 6-0 μπορεί να δείχνει ντροπιαστικό, αλλά τον κολακεύει βάσει της συνολικής εικόνας! Οι πρωταθλητές Σερβίας συνεχίζουν στο Γιουρόπα αν αποφύγουν την ήττα στο Φάληρο, ενώ στο πρωτάθλημα κάνουν περίπατο (3-1 εντός τη Σουμπότιτσα στο τελευταίο). Φεύγει το καλοκαίρι ο τεχνικός Βλάνταν Μιλόγεβιτς, εκτός αν αυτό συμβεί νωρίτερα (ίσως αν αποκλειστεί η ομάδα). Τραυματίας ο Γιόβανσιτς (μ., 10/1, 10/0). Εκτός λίστας ο Μπεν (ε. 6/0, 12/9), τα καλά μαντάτα αφορούν στον επιθετικό Παβκόβ (8/2, 11/6), ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και ίσως πάρει θέση στην ενδεκάδα.
* Goal/goal τα τρία από τα τέσσερα τελευταία ματς του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις.
* No goal τα πέντε από τα έξι τελευταία ματς του Ερυθρού Αστέρα σε όλες τις διοργανώσεις.

Πιθανές συνθέσεις:
Ολυμπιακός (4-3-3): Σα – Ομάρ, Σεμέδο, Μεριά (Παπαδόπουλος), Τσιμίκας – Μπουχαλάκης, Γκιλιέρμε, Καμαρά – Ποντένσε, Ελ Αραμπί, Μασούρας (Γκερέρο).
Ερ. Αστέρας (4-1-4-1): Μπόργιαν – Γκόμπελγιτς, Μιλούνοβιτς, Ντεγκενέκ, Ρόντιτς – Πέτροβιτς – Γκαρσία, Μάριν, Ιβανιτς, Βουκάνοβιτς (ΛαΠάρα) - Τομανέ.
ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τρομάξει ο Ερυθρός Αστέρας τον Ολυμπιακό, ο οποίος με σύμμαχο τον κόσμο μπορεί να φτάσει στη νίκη.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν Μ. 15 (21-4)
2. Τότεναμ 10 (17-11)
3. Ερ. Αστέρας 3 (3-19)
4. Ολυμπιακός 1 (7-14)