logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Τα σχέδια της UEFA!
 28/3/2020

Ο Αλεξάντερ Τσεφέριν παραχώρησε συνέντευξη στην «La Repubblica», με τον πρόεδρο της UEFA να τονίζει πως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου εξετάζει τρία πιθανά σενάρια για την ολοκλήρωση της σεζόν.


Το μέλλον του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου βρίσκεται στον… αέρα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και όπως τόνισε με δηλώσεις του στην ιταλική «La Repubblica» ο Αλεξάντερ Τσεφέριν η UEFA αυτή την ώρα επεξεργάζεται τρία πιθανά σενάρια για την ολοκλήρωση της σεζόν.


Το πρώτο κάνει λόγο για επιστροφή στην αγωνιστική δράση στα τέλη Μαΐου με την σεζόν να τελειώνει στις 30 Ιουνίου, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο η σεζόν να ολοκληρωθεί ακόμα πιο αργά και να καθυστερήσει η έναρξη της επόμενης αγωνιστική περιόδου, με την προϋπόθεση πως αυτό δεν θα έχει επιπτώσεις για το Euro που πρόκειται να ξεκινήσεις στις 11 Ιουνίου του 2021.


Τέλος ο Αλεξάντερ Τσεφέριν τόνισε πως πρέπει να εξεταστεί και το θέμα των συμβολαίων, καθώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές των οποίων οι συμφωνίες με τις ομάδες εκπνέουν στις 30 Ιουνίου, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στο ενδεχόμενο επέκτασης της σεζόν μετά το διάστημα αυτό.


«Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η επιδημία. Για αυτό το λόγο έχουμε τρία διαφορετικά σχέδια, τρεις διαφορετικές λύσεις για τη χρονιά. Πρέπει να περιμένουμε όπως κάνουν όλοι. Η αναβολή του EURO ήταν μία θυσία η οποία επηρέασε οικονομικά 50 από τις 55 Ομοσπονδίες, όμως ήταν μία σωστή απόφαση.Το πρώτο και το καλύτερο για όλους μας είναι να μπορέσει να συνεχιστεί η σεζόν στα τέλη Μαΐου και να ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Υπάρχουν πολλές λύσεις. Ελπίζουμε να επιστρέψουμε στη δράση κάποια στιγμή από τον Μάιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου. Αν δεν συμβεί αυτό τότε πιθανότατα δεν θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά. Υπάρχει όμως και μία ακόμα πρόταση που θέλει να τελειώσουμε τη χρονιά λίγο πιο αργά και να καθυστερήσει λίγο η έναρξη της επόμενης. Θέλουμε η λύση που θα βρεθεί να είναι η καλύτερη για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα. Υπάρχει ένα ακόμα θέμα που πρέπει να δούμε και να δώσουμε λύση. Αν συνεχιστεί η χρονιά, αλλά αυτό αργήσει να συμβεί υπάρχουν παίκτες που τα συμβόλαιά του ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με αυτούς. Παράλληλα, η νέα σεζόν δεν πρέπει να καθυστερήσει γιατί το EURO το επόμενο καλοκαίρι πρέπει να ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου», ανέφερε ο Αλεξάντερ Τσεφέριν στις δηλώσεις του.