logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Ανακοίνωσε επιστροφή η UEFA!
 17/6/2020

Το πλάνο για την επιστροφή του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ ανακοίνωσε την Τετάρτη (17/6) η UEFA, με τις δύο διοργανώσεις να ολοκληρώνονται με Final-8 σε Πορτογαλία και Γερμανία.


Ημέρα σημαντικών ανακοινώσεων η Τετάρτη (17/6) καθώς η UEFA ανακοίνωσε οριστικά το πλάνο της για την επιστροφή και την ολοκλήρωση του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ μετά την αναγκαστική διακοπή λόγω πανδημίας.


Η λύση του Final-8 ήταν αυτή που προκρίθηκε για την ολοκλήρωση και των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων, με την Γερμανία να αναλαμβάνει να φιλοξενήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και την Πορτογαλία αντίστοιχα το Γιουρόπα Λιγκ.


Από τις 12 μέχρι και τις 23 Αυγούστου η Λισαβόνα θα υποδεχτεί τις οκτώ φιναλίστ του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ και μέσα από μονές νοκ-άουτ αναμετρήσεις θα ανακηρυχθεί η νέα Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Σύμφωνα με την UEFA, στις 10 Ιουλίου και εφόσον πρώτα έχουν ολοκληρωθεί οι επαναληπτικοί που εκκρεμούν από την φάση των «16» (ορίστηκαν για τις 7-8 Αυγούστου) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση από την οποία θα προκύψουν τα ζευγάρια των προημιτελικών.


Μοναδική εκκρεμότητα αναφορικά με το Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει ο τόπος διεξαγωγής των αναμετρήσεων που απομένουν για την φάση των «16», κάτι που θα αποσαφηνιστεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες.


Αντίστοιχα από τις 10 μέχρι και τις 21 Αυγούστου η Γερμανία και συγκεκριμένα οι πόλεις σε Ντούισμπουργκ, Ντίσελντορφ και Γκελσενκίρχεν και Κολωνία θα φιλοξενήσουν το Γιουρόπα Λιγκ. Επί  γερμανικού εδάφους θα πραγματοποιηθούν και οι αγώνες στα ζευγάρια Ιντερ-Χετάφε και Ρόμα-Σεβίλλη, στα οποία δεν είχε γίνει ούτε το πρώτο παιχνίδι λόγω της έξαρσης της πανδημίας, ενώ η ρεβάνς του Ολυμπιακού με την Γουλβς θα γίνει στις 5 ή 6 Αυγούστου και εκκρεμεί ακόμα η οριστικοποίηση του τόπου διεξαγωγής.


Από εκει και πέρα οι φετινές αλλαγές θα φέρουν διαφοροποιήσεις και στην επόμενη σεζόν στις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση της UEFA οι προκριματικοί αγώνες της επόμενης αγωνιστικής περιόδου θα είναι μονοί, με εξαίρεση τα πλέι-οφ που θα οδηγούν στην φάση των ομίλων.


Η Κωνσταντινούπολη που θα φιλοξενούσε φέτος τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η οικοδέσποινα για το 2021, ενώ ο το Ευρωπαϊκό Super Cup θα διεξαχθεί στις 24 Σεπτεμβρίου στην Βουδαπέστη.