logo as
   [163] ΑΒΑΙ - ΣΑΝΤΟΣ 0-1  
 
 
 
 
 
 
 

Για την ισοφάριση οι δύο «αιώνιοι»!
 23/4/2014

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται για δεύτερη φορά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα προσπαθήσει να επαναλάβει εμφάνιση όμοια με αυτή της περασμένης Δευτέρας όπου επικράτησε 65-59 και μείωσε σε 2-1. Οι «πράσινοι» νίκησαν όχι επειδή έπαιξαν καλύτερα ή επειδή έχουν μεγαλύτερο ταλέντο αλλά διότι επέδειξαν περίσσιο πάθος και δύναμη, ειδικά στο τελευταίο πεντάλεπτο. Είχαμε επισημάνει ότι αν ο Παναθηναϊκός κερδίσει την μάχη των ριμπάουντ θα νικήσει και έτσι και έγινε. Απόψε το βράδυ το παιχνίδι θα κυλήσει λογικά όπως στο πρώτο ματς, δηλαδή οι δύο ομάδες θα συμβαδίζουν στο σκορ και τα πάντα θα κριθούν στο τέλος. Ο Παναθηναϊκός έχει το αβαντάζ της έδρας αφού οι οπαδοί του δημιουργούν φοβερή ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται τόσο καλά που δεν έχουν να κρύψουν τίποτε. Ο Παναθηναϊκός πρέπει πάση θυσία να περιορίσει την επιθετική δράση του Ουίμς και όλα θα πάνε καλά….

Εκτίμηση: Ο Παναθηναϊκός μπορεί να νικήσει έστω και με ένα καλάθι διαφορά την ΤΣΣΚΑ και να επιβεβαιώσει τον άσσο αφού το χάντικαπ είναι μόλις 1,5 π.

Ότι ισχύει για τον Παναθηναϊκό ισχύει και για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 78-76 την Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς που κρίθηκε στο φινάλε. Ο Ολυμπιακός πρέπει πάση θυσία να ισοφαρίσει σε 2-2 απόψε αν θέλει να πάει στην Μαδρίτη για το 5ο ματς και για να τα καταφέρει πρέπει να δείξει μεγάλη προσοχή σε άμυνα και επίθεση αλλά και να περιορίσει τους Φερνάντεθ και Ροντρίγκεθ αφού από αυτούς κρίνεται όλη η απόδοση της Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός επίσης πρέπει να βρει περισσότερες λύσεις στην επίθεση αφού δεν γίνεται συνέχεια να βγάζει τα …κάστανα από την φωτιά ο Σπανούλης.

Εκτίμηση: Παιχνίδι ντέρμπι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Θα εμπιστευθούμε φυσικά την Ελληνική ομάδα, η οποία έχει οριακό πλεονέκτημα (0,5 π.)

Στο τρίτο παιχνίδι της Ευρωλίγκα συγκρούονται Μακάμπι και Μιλάνο στο Τελ Αβίβ με την «ομάδα του λαού» να βρίσκεται μία νίκη μακριά από την πρόκρισή της στο φάιναλ φορ. Στο τρίτο παιχνίδι της σειράς την περασμένη Δευτέρα η Μακάμπι επικράτησε κατά κράτος με σκορ 75-63 έχοντας τους Μπλού και Χίκμαν σε μεγάλο βράδυ με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα ενώ γενικότερα έδειξε πως διαθέτει περισσότερες λύσεις από την Μιλάνο. Η τελευταία παίζει τα ρέστα αφού με ήττα αποκλείεται από το φάιναλ φορ που θα γίνει στην έδρα της. Για τον λόγο αυτό η ομάδα του Λούκα Μπάνκι δεν πρόκειται να παραδοθεί εύκολα και με τους Χάκετ και Μος μπορεί να κάνει την ζημιά.

Εκτίμηση: Η Μακάμπι είναι το λογικό φαβορί, έδειξε ότι έχει περισσότερες λύσεις και μπορεί να πάρει τη νίκη – πρόκριση καλύπτοντας και το μειονέκτημα των πόντων (4,5 π.)