logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Με Λιθουανία και Σλοβενία!
 2/9/2014

Αγκόλα – Μεξικό
Δύσκολη η πρόβλεψη στο συγκεκριμένο παιχνίδι του 4ου ομίλου. Η Αγκόλα έχει μία νίκη (80-69) επί της Ν. Κορέας και με μία ακόμη θα εξασφαλίσει λογικά την πρόκρισή της στην φάση των «16». Το Μεξικό πάλεψε με την Λιθουανία (74-87) χωρίς αντίκρισμα ενώ γνώρισε βαριά ήττα από την Σλοβενία (89-68). Η Αγκόλα έχει οριακό πλεονέκτημα (0,5 π.) αλλά το παιχνίδι είναι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα…

Ουκρανία – Τουρκία
Η Τουρκία νίκησε δύσκολα τη Νέα Ζηλανδία και απογοήτευσε αλλά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις κόντρα στις ΗΠΑ παρά την ήττα της με 98-77. Η Ουκρανία νίκησε τον Άγιο Δομίνικο και ηττήθηκε από την Φινλανδία. Η Τουρκία είναι πιο έμπειρη, διαθέτει καλύτερο ρόστερ και εύκολα ή δύσκολα θα πάρει το ροζ φύλλο αγώνα.

Αυστραλία – Λιθουανία
Η Λιθουανία έχει δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες με Μεξικό και Αγκόλα αλλά ακόμη δεν έχει παίξει το μπάσκετ που ξέρει και μπορεί σύμφωνα με το ταλέντο της. Η Αυστραλία ηττήθηκε από την Σλοβενία και νίκησε τη Ν. Κορέα. Η Λιθουανία είναι πολύ ανώτερη, υπερκαλύπτει το χάντικαπ των 4,5 πόντων και αποτελεί την βασική επιλογή της ημέρας.

ΗΠΑ – Νέα Ζηλανδία
Η ομάδα των ΗΠΑ δεν αντίπαλο στα μέτρα της και μένει να δούμε στη συνέχεια αν θα μπορέσει να την κοντράρει ίσως η διοργανώτρια Ισπανία. Η ομάδα του Μαικ Κριζέφσκι έχει σημειώσει σε δύο ματς 212 πόντους (106 πόντους μέσο όρο) ενώ έχει δεχθεί 132 πόντους (66 π΄ μέσο όρο) και αν έχει όρεξη καλύπτει και το μειονέκτημα των 43,5 πόντων.

Ν. Κορέα – Σλοβενία
Η Σλοβενία επίσης θα αποτελέσει βασική επιλογή σήμερα. Η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έχει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, ο Γκόραν Ντράγκιτς είναι ίσως ο κορυφαίος παίκτης της διοργάνωσης και η Ν. Κορέα δεν έχει καμία τύχη και μέχρι στιγμής έχει μόνο ήττες και σκοράρει πολύ δύσκολα (69 πόντους στο πρώτο ματς και 55 πόντους στο δεύτερο ματς).

Φινλανδία – Δομινικανή Δημοκρατία
Παιχνίδι «κλειδί» για την πρόκριση είναι το συγκεκριμένο. Οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη και ήττα μέχρι στιγμής στον τρίτο όμιλο και η νικήτρια θα αποκτήσει σημαντικό αβαντάζ για την πρόκριση. Η Φινλανδία δείχνει ελαφρώς καλύτερη, σκοράρει με καλά ποσοστά από την περιφέρεια και μπορεί να πάρει τη νίκη καλύπτοντας και το χάντικαπ των 4,5 πόντων.

Συνοπτικά: Λιθουανία και Σλοβενία αποτελούν τα σημεία «κολώνες» της μέρας ενώ από εκεί και πέρα αξίζει το ρίσκο η Τουρκία και η Φινλανδία.