logo as
   [159] ΖΙΛ ΒΙΣΕΝΤΕ - ΑΡΟΥΚΑ 0-2  [156] ΜΟΝΠΕΛΙΕ - ΝΑΝΤ Final 1-1  [158] ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Final 0-1  [160] ΣΠΟΡΤ ΧΟΥΑΝΚΑΓΙΟ - ΚΑΡΛΟΣ ΜΑΝΟΥΚΙ Half 1-0  [155] ΚΠΡ - ΛΙΝΤΣ Final 4-0  
 
 
 
 
 
 
 

Επικίνδυνη έξοδος για τον ΠΑΟ!
 23/10/2014

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε το βράδυ στο «Άουντι Ντομ» του Μονάχου την Μπάγερν στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων της Ευρωλίγκα και θα προσπαθήσει για την 2η νίκη του στην διοργάνωση αφού στην πρεμιέρα νίκησε στο ΟΑΚΑ την Πολωνική Τουρόφ. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη σεζόν χωρίς μεγάλους στόχους ένεκα της ανανέωσης που επιχειρήθηκε αλλά παρόλα αυτά δείχνει ότι έχει πολύ βαριά φανέλα και ακόμη και με τους …πιτσιρικάδες είναι άκρως ανταγωνιστικός. Εξάλλου δεν απέκλεισε τυχαία τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο ενώ και στο εγχώριο μέτωπο παραμένει αήττητος με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Η Μπάγερν είναι η ανερχόμενη δύναμη της Γερμανίας και της Ευρώπης, τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει τεράστια χρηματικά ποσά για την ενίσχυσή της σε όλα τα μέτωπα και στον πάγκο της βρίσκεται ο γερόλυκος Σβέτισλαβ Πέσιτς. Η Μπάγερν παραλίγο να αλώσει την Βαρκελώνη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα αλλά τελικά ηττήθηκε 83-81 έχοντας κορυφαίους τους Μπράιαντ (16π.), Σαβάνοβιτς (10π.), Ντέντοβιτς (19π.). Στην Μπουντεσλίγκα έχει ρεκόρ 4-1 νίκες/ήττες και σίγουρα είναι ομάδα που αν υποτιμηθεί μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές. Ο Παναθηναϊκός έχει πλεονέκτημα 2,5 πόντων συνεπώς αξίζει να ρισκάρουμε στο διπλό.

Στα υπόλοιπα σημερινά παιχνίδια η ΤΣΣΚΑ Μόσχας φιλοξενεί την Μακάμπι και θέλει πάση θυσία νίκη για να αποδείξει ότι παραμένει και φέτος φαβορί για τον τίτλο. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη διέλυσε 84-68 την Άλμπα στην πρεμιέρα των ομίλων έχοντας έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και συγκεκριμένα τους Τζάκσον (10), Γουίμς (15), Βοροντσέσεβιτς (10), Τεόντοσιτς (15), Καούν (16) και Φριτζόν (10) ενώ ο Κάρλ Χάινς πέτυχε 8 πόντους με 4/5 δίποντα. Η Μακάμπι έχει αποδυναμωθεί σε μεγάλο βαθμό μετά την περσινή κατάκτηση του τροπαίου και δύσκολα θα αποφύγει την ήττα ενώ στην πρεμιέρα νίκησε εύκολα 92-76 εντός έδρας την Λιμόζ.

Στο Μιλάνο η ομώνυμη ομάδα αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα σε ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά η Ισπανική ομάδα έχει το προβάδισμα αφού όπως και να το κάνουμε διαθέτει πολύ καλύτερο ρόστερ (Ναβάρο, Όλεσον, Ντόελμαν, Χουέρτας, Τόμιτς, Τόμας, Αμπρίνεθ, Νάχμπαρ κλπ και στην καλή της μέρα μπορεί να διαλύει οποιανδήποτε αντίπαλο.

Τέλος στα παιχνίδια Γαλατασαράι – Βαλένθια και Τουρόφ – Ούλκερ Φενέρμπαχτσε θα εμπιστευθούμε τις ομάδες της Τουρκίας. Η Γαλατά Με Έρτσεγκ, Αραντόρι, Πόσιους, Αρόγιο, Μικόφ, Σμιθ, Τζαβάϊ Βουγιούκα, Γκόνλουμ, Αρσλάν είναι υπερπλήρης και στο γήπεδό της δύσκολα μπορεί να χάσει. Η Βαλένθια είναι καλή ομάδα αλλά εκτός έδρας χάνει από την δυναμική της. Η ΦενέρμπαχτσεΟύλκερ του Ομπράντοβιτς δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Με παίκτες πρώτης γραμμής όπως είναι οι Γκούντελοκ, Μπογκντάνοβιτς, Σάβας, Μπιέλιτσα, Χίκμαν, Ζόριτς κλπ είναι πολύ ανώτερη της Τουρόφ και λογικά θα υπερκαλύψει και το χάντικαπ των 8,5 πόντων.

* ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα και Φενέρμπαχτσε είναι οι βασικές επιλογές.