logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Παναθηναϊκός από άλλο «πλανήτη»!
 31/10/2014

Ο Παναθηναϊκός έκανε την μεγάλη έκπληξη στο ματς με την Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ομπράντοβιτς και πέτυχε μεγάλη νίκη με σκορ 91-73 σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει φοβερά ποσοστά ευστοχίας από την γραμμή του τριπόντου, τελείωσε τον αγώνα με 18/26 τρίποντα και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα με το πιο ακριβό μπάτζετ στην φετινή Ευρωλίγκα. Ο Φώτσης είχε 4/4 τρίποντα και 6 ριμπάουντ, ο Διαμαντίδης μοίρασε 10 ασίστ, ο Μπλουμς είχε 3/3 τρίποντα, ο Μπατίστα πέτυχε 14 πόντους με 6/8 δίποντα, αλλά ο κορυφαίος όλων ήταν ο Αμερικανός Σλότερ καθώς πέτυχε 23 πόντους με 7/10 τρίποντα. Η Φενέρ/Ούλκερ υποτίμησε τον Παναθηναϊκό και το πλήρωσε ακριβά αφού παρά το γεγονός ότι έχει φοβερό ρόστερ παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και αποδείχθηκε ότι στην Ευρώπη η φανέλα του Παναθηναϊκού είναι πολύ βαριά.

Φαβορί ο Ολυμπιακός

Από τα σημερινά παιχνίδια ξεχωρίζει η εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Νεπτούνας στη Λιθουανία. Η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς έχει δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στον 4ο όμιλο και οδηγεί την κούρσα στην βαθμολογία ενώ απέναντι στην Νεπτούνας δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα αφού είναι κλάσεις ανώτερη. Παπαπέτρου και Πρίντεζης είναι νοκ άουτ αλλά από την άλλη είναι έτοιμος ο Ντάρντεν που θα κάνει το ντεμπούτο του. Η Νεπτούνας είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και στηρίζεται αποκλειστικά σε Λιθουανούς παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει μειονέκτημα 8,5 πόντων αλλά λογικά θα το υπερκεράσει.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αντιμετωπίζει την Τσεντεβιτά Ζάγκρεμπ και η νίκη της θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη εκ προοιμίου αφού υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες και λογικά θα υπερκεράσει και το χάντικαπ των13,5 πόντων.

Στο Μόναχο η Μπάγερν φιλοξενεί την Μιλάνο και είναι το λογικό φαβορί για τη νίκη ενώ θα υπερκεράσει και το χάντικαπ των 4,5 πόντων. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς είναι ανερχόμενη δύναμη στο Ευρωπαϊκό στερέωμα αφού έχει επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ και έχει δημιουργήσει μία πολύ καλή ομάδα με τους Σαβάνοβιτς, Μπένζινγκ, Μπράιαντ, Τζέντοβιτς, Γκέιβελ, Γιάγκλα, Μίκιτς κλπ. Από την άλλη πλευρά η Μιλάνο δείχνει αποδυναμωμένη σε σχέση με πέρσι και έχει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς. Η ομάδα του Λούκα Μπάντσι διαθέτει πολύ καλή πεντάδα με τους Κλέιζα, Τζεντίλε, Ράγκλαντ, Σάμουελς και Μος αλλά δεν έχει λύσεις από τον πάγκο με εξαίρεση τον Μπρουκς. Υπό αυτό το πρίσμα αξίζει το ρίσκο στον άσσο της Μπάγερν.

Στην Βιτόρια η Λαμποράλ Κούτσα φιλοξενεί την Γαλατασαράι και έχει μικρό προβάδισμα νίκης λόγω έδρας αλλά παρόλα αυτά δεν είναι ομάδα εμπιστοσύνης φέτος και αν η Γαλατά βρεθεί σε καλή μέρα μπορεί να κάνει την ζημιά. Δύσκολη η πρόβλεψη και θα κρατήσουμε αποστάσεις

. Τέλος στα παιχνίδια Μάλαγα – Λιμόζ και Μπαρτσελόνα – Τουρόφ οι ομάδες της Ισπανίας είναι τα φαβορί αφού είναι πολύ ανώτερες και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες αναλύσεις καθώς τα ρόστερ της Μπαρτσελόνα και της Μάλαγα δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα των Τουρόφ και Λιμόζ. Η πρωταθλήτρια Γαλλίας πάντως δεν είναι και τόσο κακή αλλά ακόμη και έτσι δεν θα αποφύγει την ήττα. Για την Μπαρτσελόνα δεν τίθεται ζήτημα αφού λογικά θα διαλύσει την Τουρόφ, η οποία έχει δύο ήττες σε ισάριθμα ματς και την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε εντός έδρας από την Φενέρ με σκορ 78-63.

Στα παιχνίδια του ΝΒΑ αξίζει το ρίσκο στο διπλό των Κλίπερς στο τοπικό ντέρμπι του Λος Άντζελες με τους Λέικερς, ενώ από εκεί και πέρα έχουμε ξεχωρίζει το διπλό του Σαν Αντόνιο, το διπλό του Πόρτλαντ και τον άσσο του Μιλγουόκι.

Συνοπτικά Ολυμπιακός, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπάγερν, Μάλαγα και Μπαρτσελόνα είναι οι επιλογές μας στην Ευρωλίγκα, Σαν Αντόνιο και Κλίπερς ξεχωρίζουν στο ΝΒΑ.