logo as
   [144] ΕΟΥΠΕΝ - ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ Final 1-2  [145] ΓΟΥΟΤΕΡΦΟΡΝΤ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΝΤΕΡΙ ΣΙΤΙ Final 0-2  [149] ΑΘΛΟΟΥΝ ΤΑΟΥΝ - ΚΟΜΠ ΡΑΜΠΛΕΡΣ Final 2-1  [151] ΤΡΙΤΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ - ΓΙΟΥ ΣΙ ΝΤΙ Final 0-2  [157] ΣΑΜΡΟΚ ΡΟΒΕΡΣ - ΓΚΑΛΓΟΥΕΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ 1-1  [146] ΝΤΑΝΤΑΛΚ - ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ Final 2-0  [150] ΜΠΡΕΙ ΓΟΥΟΝΤΕΡΕΡΣ - ΚΕΡΙ Final 2-0  [154] ΕΡΝΤΡΙΟΝΙΑΝΣ - ΝΤΑΝΤΙ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ Final 0-0  [155] ΚΠΡ - ΛΙΝΤΣ 3-0  
 
 
 
 
 
 
 

Αύριο Τρίτη η …τύχη του ημιτελικού!
 22/12/2014

Αύριο Τρίτη 23 Δεκεμβρίου θα κριθεί οριστικά η τύχη του αγώνα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ (είχε νικήσει ο Παναθηναϊκός με δραματικό φινάλε). Ο Ολυμπιακός κατέθεσε ένσταση για παράνομη είσοδο του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου, η οποία αρχικά απορρίφθηκε από τον Αθλητικό δικαστή. Το ΑΣΕΑΔ όμως δικαίωσε εν μέρει τους "ερυθρόλευκους", με την υπόθεση να επιστρέφει και πάλι στα χέρια του αθλητικού δικαστή. Στη συνέχεια ακολούθησε... καταιγισμός ανακοινώσεων. Αρχικά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με γραπτή δήλωση τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε αμούστακα παιδιά, με τον Ολυμπιακό να απαντάει πως με την απόφαση του ΑΣΕΑΔ μπήκε τέλος στην ατιμωρησία. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός απάντησε στην "ερυθρόλευκη" ανακοίνωση, τονίζοντας -με ειρωνικό ύφος- πως οι κανονισμοί ήταν σαφέστατοι. Επίσημη θέση υπήρξε και από την Ελληνικό ομοσπονδία, την ΕΟΚ η οποία μέσω ανακοίνωσης, πέταξε το μπαλάκι στον Αθλητικό Δικαστή. Παράλληλα, ο ημιτελικός που ήταν προγραμματισμένος για τις 22/12,αναβλήθηκε.

Στον τελικό ο Απόλλων Πατρών!

Κατά τα άλλα ο Απόλλων Πατρών πέτυχε ιστορική – νίκη πρόκριση εκτός έδρας επί της Κηφισιάς και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά από το 17 χρόνια. Οι Πατρινοί στάθηκαν τυχεροί αφού στην τελευταία επίθεση ο Τσαλδάρης αστόχησε σε λέι άπ ενώ ο Φιτζπάτρικ πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση με την φανέλα του Απόλλωνα καθώς πέτυχε 25 πόντους με εξαιρετικά στατιστικά (2/2 διπ. 6/8 τριπ. και 5 ριμπάουντ ενώ ευστόχησε σε 3 από τις 4 βολές που εκτέλεσε). Σημειώστε ότι ο Απόλλων Πατρών έπαιξε για τελευταία φορά σε τελικό το 1997 όταν και ηττήθηκε μόλις για ένα καλάθι 60-58 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ με τον Νίκο Βετούλα να αγωνίζεται ως παίκτης ενώ τώρα είναι ο τεχνικός του Απόλλωνα. Ο Ντούβνιακ με 17 πόντους ξεχώρισε από την Κηφισιά ενώ πολύ καλή απόδοση είχε και ο Μπάρλος με 16 πόντους.

Στο σημερινό κουπόνι διαθέσιμοι για στοίχημα είναι μόλις τρεις αγώνες. Στην Γερμανία η Μπάμπεργκ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Γκέτινγκεν έχοντας μειονέκτημα 9,5 πόντων. Η Μπάμπεργκ μετρά 10 νίκες και τρεις ήττες όντας η 3η δύναμη στη χώρα πίσω από τις Άλμπα και Μπάγερν ενώ η Γκέτινγκεν έχει 7 νίκες και 6 ήττες. Η Γκέτινγκεν διανύει περίοδο φόρμας με 5 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια της ενώ η Μπάμπεργκ έχει δύο ήττες στα τρία τελευταία εκτός έδρας ματς. Υπό αυτό το πρίσμα ο άσσος αξίζει το ρίσκο αφού ακόμη και αν νικήσει η Μπάμπεργκ δεν πρόκειται να ξεπεράσει το χάντικαπ.

Στην Γαλλία η Ναντέρ φιλοξενεί το Στρασβούργο σε ένα σπουδαίο ντέρμπι ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα ανάμεσα στην 3η και την 2η ομάδα της βαθμολογίας. Η Ναντέρ έχει ρεκόρ φέτος 10 νίκες και 3 ήττες ενώ το Στρασβούργο μετρά 11 νίκες και 2 ήττες. Το Στρασβούργο προέρχεται από εντός έδρας ήττα σοκ με θύτη την Σαλόν (56-63) και δεν έχει καλό ηθικό ενώ η Ναντέρ διέλυσε εκτός έδρας την Χάβρη με σκορ 105-79 και πέτυχε την 5η νίκη στα τελευταία έξι ματς. Οι γηπεδούχοι έχουν μειονέκτημα μόλις 1,5 π. και έτσι θα ρισκάρουμε στον άσσο λόγω έδρας.

Τέλος στην Ιταλία διεξάγεται επίσης το ντέρμπι Σάσαρι – Ρετζιάνα Εμίλιαμε τους γηπεδούχους να έχουν μειονέκτημα 5,5 πόντων. Η Σάσαρι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση έχοντας τρεις σερί ήττες ενώ η Ρέτζιο μετρά 7 νίκες στα τελευταία 8 ματς και είναι υπέρ του δέοντος ανταγωνιστική. Θα ρισκάρομε στο διπλό!

Συνοπτικά

Γκέτινγκεν, Ναντέρ και Ρετζιάνα Εμίλια είναι οι σημερινές μας επιλογές!