logo as
  
 
 
 
 
 
 
 

Τελική ευθεία στο Γιουροκάπ!
 3/3/2015

Ρωσικός εμφύλιος στο Γιουροκάπ!
Δύσκολη η πρόβλεψη στο σημερινό πρόγραμμα ένεκα και των λίγων επιλογών αλλά παρόλα αυτά θα ρισκάρουμε στο διπλό της Κίμκι και στο διπλό της Τουρόφ. Η Κίμκι πήρε δια περιπάτου την πρόκριση στην δεύτερη φάση των ομίλων και συγκεκριμένα πέτυχε 5 νίκες σε 6 ματς και πήρε άνετα την πρώτη θέση στον 10ο όμιλο ενώ από, την άλλη πλευρά η Ζενίτ προκρίθηκε δύσκολα και αφού στάθηκε τυχερή στην ισοβαθμία με το Στρασβούργκο. Η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης είχε 3 νίκες και 3 ήττες στην δεύτερη φάση των ομίλων και δεν βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την αντίπαλό της. Η Κίμκι του Ρίμας Κουρτινάϊτις διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ με τους Ράις, Χόνεικάτ, Κοπόνεν, Μόνια, Όγκαστιν, Βιαλτσέφ, Ντέιβις κλπ. Η Ζενίτ του Βασίλι Καράσεφ στηρίζεται στους Χοτζ, Στέφενς, Λάντρι, Τζόουνς και έχει λιγότερες επιλογές και λύσεις στον πάγκο της. Σημειώστε πως αυτό είναι το τέταρτο παιχνίδι των δύο ομάδων αφού έχουν ήδη έρθει αντιμέτωπες στο πρωτάθλημα αλλά και στην πρώτη φάση της φετινής διοργάνωσης του Γιουροκάπ. Στα υπόλοιπα τρία φετινά παιχνίδια σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Κίμκι – Ζενίτ 81-76, Ζενίτ – Κίμκι 89-86 και Κίμκι – Ζενίτ 90-68.
Στο Παρί Λεβαλουά – Τουρόφ Ζγκόρζελεκ θα εμπιστευθούμε τους γηπεδούχους. Η Παρί προκρίθηκε ως 2η του ομίλου της με ρεκόρ 3-3 ενώ η Τουρόφ που ξεκίνησε από την Ευρωλίγκα, πήρε την 1η θέση στον 12ο όμιλο με 5 νίκες και 1 μόλις ήττα και γενικότερα παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερη αξιοπιστία από την Γαλλική ομάδα. Η Τουρόφ του Μιόντραγκ Ραϊκοβιτς στηρίζεται στους Γιαραμάζ, Ράιτ, Κόλινς, Κούλιγκ, Κάρολακ., Ζιγκεράνοβιτς, Τέιλορ και στην καλή της μέρα δεν θα συναντήσει κανένα πρόβλημα απέναντι στην υποδεέστερη Παρί.

Μεγάλες νίκες για Κλίπερς και Μπρούκλιν
Η νίκη του Μπρούκλιν επί του Γκόλντεν Στέιτ με σκορ 110-108 με καλάθι του Τζάρετ Τζακ σχεδόν με την λήξη ξεχώρισε στα παιχνίδια του ΝΒΑ που ολοκληρώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα. Ο Στέφεν Κάρι προσπάθησε να κρατήσει την ομάδα του όρθια καθώς πέτυχε 26 πόντους και ήταν αυτός που ισοφάρισε στο τέλος αλλά δεν είχε βοήθεια από τους συμπαίκτες του. Αντίθετα το Μπρούκλιν είχε σε μεγάλο βράδυ τους Λόπεζ και Ουίλιαμς με 26 και 22 πόντους αντίστοιχα και έδειξε ότι έχει δυνατότητες για κάτι καλύτερο στο μέλλον. Στο άλλο μεγάλο ντέρμπι οι Κλίπερς άλωσαν με σκορ 110-105 το Μέμφις. Ο Κρις Πολ με 26 πόντους και 14 ασίστ έκανε την διαφορά για τους νικητές ενώ από το Μέμφις ο Ισπανός πλέι μέικερ Ρίκι Ρούμπιο τελείωσε τον αγώνα με τριπλ νταμπλ σε πόντους (18π.), ριμπάουντ (12) και ασίστ (11) αλλά δεν είχε βοήθειες από τους συμπαίκτες του. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ντάλας Μάβερικς-Νιου Ορλίνς Πέλικανς 102-93
Μαϊάμι Χιτ-Φίνιξ Σανς 115-98
Φιλαδέλφεια 76ερς-Τορόντο Ράπτορς 103-114
Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Λος Άντζελες Κλίπερς 105-110
Μπρούκλιν Νετς-Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 110-108

Προτάσεις:
Τα διπλό της Κίμκι και το διπλό της Τουρόφ είναι τα επικρατέστερα σημεία στο Γιουροκάπ ενώ στο ΝΒΑ προτείνουμε απλές νίκες για Κλίβελαντ, Ατλάντα, Μέμφις και Μιλγουόκι.